Anita Grants styling

Nu har jag vid ett flertal tillfällen använd lite Whipped Butter eller Creamy Cafe Latte från Anita Grant. Det är ekologiska, handgjorda produkter som ska vara en skänk från ovan för lockigt hår. Hennes rasulinpackning gav mig fint resultat, men hur jag än gör kan jag inte få dessa produkter att fungera. Mitt hår blir frissigt, stripigt och alla lockar separeras. Jag har provat att ha i mycket, lite och lagom, i blött, fuktigt och torrt hår. Med andra produkter eller utan, nytvättat eller ej - det blir aldrig fint. Så jag tänkte istället börja använda det som nattinpackning! Innan läggdags fingerkammar jag i, så att varje test blir fuktmättad, och blöter/tvättar håret på morgonen som vanligt. Jag tror nämligen att det är en bättre inpackning än ren olja för mig, för mitt hår kan inte suga till sig oljan så bra som jag hade velat. Dessa två små hårmedel, däremot, sugs upp aningens lättare.
Håll tummarna för att det kommer ge resultat.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Rasultvätt & Urtekram

Igår provade jag att tvätta håret med rasullera, men dum som jag är gjorde jag bara i ordning tillräckligt för att tvätta skalpen. Då håret närmast botten blev lent, luftigt och mjukt och längderna som tvättades med Urtekram stripiga borde jag ju haft rasul i hela håret. Men man lär så länge man lever! Nu när jag vet hur bra rasullera är som hårtvätt ska jag absolut fortsätta med det, och det är ju inte speciellt dyrt heller så jippi! För att få ur resten av oljan från längderna imorse använde jag mig av sambons Brown Sugar-schampo från Urtekram, jag var för lat för att fixa leran hehe. Sedan hade jag i Urtekrams kamomillbalsam i längderna och hör och häpna! Det var ett mycket bättre balsam än rosenbalsamet. Visst, längderna blev inte så där härligt slemmiga men det kändes verkligen som att balsamet gick in i håret och gjorde det lent istället för knastrigt som med rosenbalsamet. Det konstiga är att det nästan är identiska innehållsförteckningar i produkterna.

Ros
Aqua, Glycerin, Glyceryl Stearate SE, Cocoglycerides, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Simmondsia Chinensis Cera, Cetyl alcohol, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Citrus Grandis Seed Extract, Hydrolyzed Wheat Gluten, Pelargonium Graveolens, Citric acid, Citral, citronellol, geraniol, linalool, limonene.

Kamomill
Aqua, Glycerin, Glyceryl Stearate SE, Cocoglycerides, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Simmondsia Chinensis Cera, Cetyl alcohol, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Citrus Grandis Seed Extract, Hydrolyzed Wheat Gluten, Ormenis Multicaulis Oil, Rosmarinus Officinalis Oil, Citric Acid, Linalool, Limonene.

Kan verkligen bristen på citral, citronellol och geraniol göra en sådan skillnad? De är alla hudirriterande doftämnen. Jag trodde ju att det var på grund av proteinet men båda produkterna innehåller ju vetegluten. Mycket skumt. Hur som helst hoppas jag att rasul ska få till sebumbalansen riktigt ordentligt när det gäller skalpen, jag misstänker att fullständig CO kanske inte riktigt är min grej i alla fall. Det känns som att jag nått en maxgräns, det är dags att prova något annat. Lera i botten, balsam i längderna - det låter väl bra?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Min nuvarade rutin


Dag 1 - Tvättar skalp och längder med balsam.
Dag 4 - Balsamerar längder.
Dag 5 & 6 - Borstar med svinhårsborsten innan läggdags. Inte så mycket för att rengöra utan mest för att passa och på att fördela hårets naturlig oljor.
Dag 7 - Inpackning! Idag sitter jag t.ex. med hela håret fullt av jojoba- och ringblomsolja.

På bilden ser du hur mitt hår ser ut dag 6, det är absolut inte flottigt men visst känns det lite tyngre närmast hårbotten och jag har alltid knut eller tofs. Det känns faktiskt lite sunkigt. Jag hoppas att hårbotten ska vänja sig snart så att det blir luftigare även senare i veckan.

Jag har använt Urtekrams rosenbalsam den senaste tiden men måste säga att jag inte är nöjd. Nu flera tvättar senare känns håret strävt och direkt vid isättning blir det inte så där slemmigt som med vanligt balsam. Nej det känns snarare som att man har haft i tvål. Tyvärr har jag en flaska kvar, men efter den ska jag inte använda det något mer. Så igår vräkte jag i olja i håret, sov med det och har fortfarande inte sköljt ur. Längderna har sugit upp en hel del, men jag är skapligt flottig vid skalpen. Tänkte prova att tvätta ur det med rasul senare.

Annars har vi börjat rensa ur lägenheten, ska gå med 7-8 påsar med kläder till insamlingen snart. Letar även tapeter och annat som vi inte kommer ha råd med efter flytten - men det är så kul att drömma och vi har ju tid på oss.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Jag kanske inte ska ropa hej ännu då vi inte ska till banken förrän imorgon och man vet ju aldrig vad som kan hända. Men vi har ju skrivit på papper och fått okay så visst ser det väldigt säkert ut att vi kommer flytta in i vår alldeles egna lägenhet i vår! Jag har tänkt att lägga om mina städvanor nu när jag kommer få tillgång till egen tvättmaskin (här kommer ju tvätt- och sköljmedel automatiskt) och nu när man kan börja om från scratch.

Nej till disktrasor!
När jag städade senast använde jag mig mycket av uppklippta, gamla handdukar och de är så överlägsna sunkiga disktrasor att jag på plats bestämde mig för att inte ha några disktrasor i nya lägenheten. Handdukstrasor suger upp, torkar och gnuggar bort smuts mycket bättre. Ja istället ska jag återanvända gamla badlakan och handdukar i frotté, ha ett riktigt stort lager, och efter varje använding kan de slängas i tvätten. Smidigt och antagligen mycket mer hygieniskt än äckliga disktrasor som dessutom måste köpas nya stup i kvarten. Jag tänkte faktiskt börja sy redan idag - några till städ och några till tvättlappar för ansiktet.

Ättika till städning
Jag har läst att man kan använda ättika när man städar, men jag har bara äppelcidervinäger hemma. Så när det var dags för badrummet tog jag lite äcv utspätt med vatten och sprayade på över vattenkranen för att försöka få bort kalkavlagringar. Det försvann hur lätt som helst med hjälp av svampen och jag behövde inte ens skrubba som en bäng. Så jag använde det även i köket för att få rent diskbänken ordentligt och fick lika fint resultat där. Speglar blev också jätteblanka av blandningen. Så om det fungerar tror jag absolut på ättika och kommer börja använda det i framtiden.

Hej då sköljmedel!
Änligen kommer jag att kunna prova såpnötter, ett miljövänligt alternativ till tvättmedel, och skippa sköljmedlet. Till fläckar kan man använda galltvål. Vill man ha mjuka kläder ska man tydligen kunna droppa i lite ättika i sköljmedelsfacket, något som också tar bort lukter tvättmedlet inte klarar av. Detta betyder även att jag kan börja städa med microfiberhanddukar, som tar bort bakterier och smuts med bara vatten. Inga rengöringsmedel behövs, men om det är väldigt smutsigt ska det tydligen gå bra med lite såpa till. Vi har väl alla sett TV-shopsnutten där de visar hur en bänk ser ut efter städning med vanliga medel och städning med microfiber. Med det första är det fortfarande sunkigt och bakterierikt under UV-lampa, men med microfiberhandduken är det så rent och fint så. Nu kanske man inte ska tro på TV-shop, men SNF och Giftfri Miljö verkar ju hålla med. Jag ska även köpa en microfibermopp och bara ta fram dammsugaren när man verkligen behöver den.

Läs mer om miljövänlig städning
Läs mer om såpnötter/tvättnötter
Läs mer om Galltvål
Mitt gamla inlägg om sköljmedel

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Ljus framtid

För några månder sedan bestämde vi på allvar att vi skulle flytta från vår tråklya och hitta en trevlig bostadsrätt. Efter massvis med hemnetsökningar hittade Fisen den perfekta lägenheten vars enda egentliga nackdel var att den är en tvåa istället för trea. I söndags var vi och tittade på den, och med siktet helt inställt (vi har inte ens tittat på några andra) började vi att bjuda. Idag vid sex skrev vi på kontraktet! Pang bom så var det klart. WOOOOOOOOOO!!!!! Det var helt enkelt meningen.
Detta betyder att jag får hålla hårt i plånboken ett tag, det kommer inte att bli så mycket bloggande och vi ska försöka rensa ut vårt nya boende och allt det där. Men det är ju bara roligt!

Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!

Det är dags för min första fråga till er där ute: Hur tvättar du håret?

1. Med schampoo, och det är jag nöjd med.
2. Med schampoo, men jag funderar på att börja med något annat.
3. Med balsammetoden.
4. Bara med vatten och/eller svinhårsborste.
5. Med ägg/rasullera/bikarbonat eller liknande.
6. Jag blandar hej vilt.
7. Jag tvättar inte med schampoo, men funderar på att börja igen.
8. Annat.

Omröstningen stänger sista januari så rösta på.

Olja vs Hudkräm

I min förra post hyllade jag A-Cremen och nu tänkte jag hylla den lite till. I september förra året slutade jag med vanlig hudkräm och började istället smörja med olja. Jag bytte även mitt vanliga smink mot mineraldito och ett tid senare upptäckte jag att jag hade börjat få små men många rynkor på kinderna. Jag visste inte om det var på grund av oljan eller sminket, men jag misstänkte att det var det senare då jag hört att mineralsmink kan vara lite uttorkande. Så jag slutade med min foundation och smorde istället in duktigt med olika oljor, ja en tid efter det satte jag även igång med OCM. Jag såg en liten skillnad, men snart var det likadant igen. Huden var len men rynkig och så kom decembers stressfinnar. Så jag började sminka mig lite igen, eftersom jag precis som alla andra är lite fåfäng och i alla fall vill slippa att se ut som en fjortonåring. Någon gång kring denna tidpunkt började jag att smörja in ansiktet med A-Creme varje morgon istället för med mandel- eller jojobaolja och jag såg en förbättring direkt. Huden är ännu inte helt slät när jag ler, men det är en sådan markant skillnad att jag är hur nöjd som helst. Alltså har jag kommit fram till att det absolut inte var mineralsminkets fel, utan att min hy helt enkelt behöver något mer än bara olja (detsamma verkar gälla håret).

Nu ska jag inte avskräcka hela världen från att använda olja som lotion. Jag vet om många som använder det med gott resultat, och jag kommer absolut inte sluta med OCM. Det är den överlägset bästa rengöringen jag någonsin provat och huden känns aldrig så där jobbigt stram som efter mer traditionell tvätt. Min kropp kommer även den att smörjas in med olja de få gånger det behövs (jag är helt värdelös - och har alltid varit - på att smörja in kroppen) och min avokado- och olivoljeblandning jag har på jobbet har verkligen hjälpt mina tidigare nariga händer. Men ansiktet, det ska allt få A-Creme!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

mirAkel-Creme?


För några veckor sedan var Fisen sjuk och det bristande immunförsvaret gjorde att hans händer blev helt sjukt eksemiga, jag har aldrig någonsin sett dem så hemska. Högerhanden var som ett enda köttsår (okay lite överdrivet, men det var bra nära) medan vänsterhanden "bara" var superilla. Så han började smörja in regelbundet med oljan jag gjorde till honom (avokadoolja, olivolja, gurkörtsolja, ringblomsolja och patchouli), och så provade han på A-Cremen jag köpt till honom. Idag är burken nästan slut och hans händer riktigt fina. Såren är inte helt läkta, men det är inte långt ifrån, och det är inte helt eksemfritt men det har det aldrig varit. Fisen säger att oljan jag gjorde känns riktigt bra, och om han måste diska slabbar han på sig den och så på med diskhandskarna så blir det bra. Men personligen tror jag att mycket är A-Cremens förtjänst. Varför?

Jo, för ett tag sedan började det svida i min knäveck och jag upptäckte att jag fått eksem där. De kliade inte överhuvudtaget, men det var inte speciellt skönt. Så Fisen smörjde in sig med sin kortisonsalva från Apoteket för att det skulle bli bättre, men nästa dag var det helt tvärtom. Det sved mer än någonsin. Någon dag efter det smörjde jag istället in lite A-Creme på morgonen efter duschen och nästa dag var eksemen borta. Borta!
Jag har även använt den med fördel i ansiktet, men det kommer jag berätta mer om i en oljepost.

Vi har inte använt krämen tillräckligt länge för att vi ska veta om det är en produkt som fungerar i längden men hittills ser det riktigt jädrans bra ut! Något som däremot inte ser så bra ut är innehållet. Man ska tydligen inte använda de PEG:en på skadad hud men krämen verkar ju fungera. Det kanske är bäst att ha olja tills sår läkt och smörja med A-Creme på läkta ställen i förebyggande syfte?

Innehåll:
Aqua, Stearic Acid, Palmitic Acid, PEG-300, PEG-1500, Glycerin, Peanut Oil, Cetyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Methylparaben, Retinyl Palmitate, Butylhydroquinone.

Läs även andra bloggares åsikter om ,


Den här helgen hade jag tänkt att hinna med en hel del. Jag har fått lite hudvårdsprover från c/o Lena jag hade tänkt prova, jag skulle sy lite tvättlappar av gamla handdukar och städa lite. Men vad tror du att jag gjorde igår om inte skada mig. Ovanligt va? Jag skulle diska, såg inte att glaset var sprucket och skar istället upp ett jättefint jack i ena fingret (plus ett mindre i andra fingret). Smärta! Att skriva går ganska bra, det gör lite ont och går inte så fort, men att försöka sysselsätta sig med något där smidiga fingrar är ett måste går fetbort. Det kommer nog ta ett tag för såret att läka med, så ja... Tråkigt. Mitt hår var i extrembehov av att tvättas imorse med, så det var bara att dra på sig hårfärgningshandske på skadade högern och köra hårt med vänstertassen. Inte så lätt direkt. Resultatet syns på bilden.

Jag börjat med Urtekrams rosbalsam, vilket jag hade i längderna i bara några minuter (orka!), ploppade ett tag, fönade halvtorrt och lät det sedan vara. Helt okay, faktiskt, eller? Visserligen höll det så där under dagen (gick på bio och provade kläder), men jag var fin ett litet tag i alla fall. Orsaken till att jag köpte mig lite Urtekram var för att jag vill ha något mer krämigt och att ha olja som den största fuktgivaren verkar inte vara det ultimata för mitt hår.


INCI/Innehåll (hur de oftast ger ut förteckningen online inom parentes):
- Aqua (vatten)
- Glycerin* (vegetabiliskt glycerin)
- Glyceryl Stearate SE, Cocoglycerides (kokosoljaprodukter)
- Prunus Armeniaca Kernel Oil* (aprikoskärnolja)
- Simmondsia Chinensis Cera* (jojobaolja)
- Cetyl alcohol, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate (olivoljeprodukter)
- Citrus Grandis Seed Extract (extrakt av citruskärnor)
- Hydrolyzed Wheat Gluten (vetegluten)
- Pelargonium Graveolens* (Eterisk rosengeraniumolja)
- Citric acid (citronsyra)
- Citral, citronellol, geraniol, linalool, limonene (vilka alla står som "Inget annat.", hehe, och åtminstone borde stå med som "doftämnen". Men de kanske menar att de går under citrus- och rosoljebitarna.)

* = Ekologisk
Balsamet är också godkänt av ECOCERT, och The Leaping Bunny.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Slå knut på håret


Jag har alltid varit extremt dålig på hår. Du vet hur många små tjejer sitter och pillar med sitt eget och andras hår, flätar, gör uppsättningar och frisyrer och när de blir lite äldre blir det färgningar och blonderingar. Så gjorde aldrig jag. Jag var snarare en pojkflicka (ett ord jag inte gillar så mycket, finns det ett bättre?) mycket av tiden, och brydde mig inte speciellt mycket om hur jag såg ut. Senare, när jag började intressera mig mer upptäckte jag hur värdelös jag var i jämförelse med "alla andra" som kunde göra inbakade flätor på sig själva och aldrig någonsin bara tvättade, lät det självtorka och gick ut. Men det är ju egentligen inte så att jag är värdelös - jag har bara aldrig övat tillräckligt. För att få bra frisyr vände jag mig till syrran, och några kompisar som var lite mer haj på sådant. Men det var så sällan, oftast var det bara just tvätt, självtork, ibland mousse, och så var det klart.

Nu har ju jag långt hår, och vill kunna variera mig lite men jag kan ju inte ens göra en knut! Så häromdagen snubblade jag över en how to-video på LHC som visade hur man gjorde världens enklaste knut, och man måste ju börja någonstans eller? Jag provade, det gick alldeles utmärkt och den satt, utan snodd, nålar eller pinnar, riktigt bra. Jag provade att skaka ned den, men det gick faktiskt inte utan hjälp av händerna. Eftersom jag inte lär vara den enda i världen som behöver en Hair for dummies-bok tänkte jag skriva om olika uppsättningar ibland för att sprida de bra knepen till andra och samtidigt lära mig själv.

Här är tråden och videon på hur man gör. Hon gör den mycket tightare och mindre slarvig än jag gjorde på bilderna.

Det som är bra med den här knuten är att man kan variera den, och säkert på många fler sätt än de jag visar här. På översta bilden har jag gjort den helt vanliga knuten utan hjälp av snoddar eller annat. En frisyr jag avgudar är highlander-frisyren, som min kompis J en gång så klipskt kallade den och som den nu heter i min hjärna. Alltså när man drar två slingor bakåt, men låter resten av håret svalla fritt som du ser på bilden överst till vänster. Där drog jag knuten igenom helt, och den sitter riktigt säkert. Bilden bredvid är den vanliga knuten bakifrån och bilderna nedan är olika vinklar av samma leiaaktiga frisyr. Den vanliga knuten x2 alltså. Jag fick inte till just den så bra, vilket man ser på högerbilden där den ena rasat lite, men de löstes i alla fall inte upp och med övning tror jag att det kan bli bra. Alla är slarvigt uppsatta, men kan säkert bli extremt snygga om man lägger ned lite mer tid, med väldigt otvättat hår med för mycket Creamy Cafe Latte i (har inte lärt mig dosera ännu). Ville bara visa att man kan få helt okay resultat på tre sekunder, mer eller mindre, även om man är helt pucko när det gäller hår och att det är en skön lösning när man försöker fasa ut hårtvättar. Det syns inte hur tråkigt håret ser ut egentligen!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kontrastvätska

Häromdagen var jag på min fjärde och femte röntgen - datortomografi och vanlig hederlig stå upp-röntgen. Ligga ned-röntgen var först dock, och jag lade mig snällt på den smala britsen och lät sköterskan sticka hål på min arm. Som jag säkert nämnt tidigare skulle jag bli världens sämsta knarkare för mina ådror i armen finns mer eller mindre inte, men till slut hittade hon en (i vänstern, högern är stört omöjlig). Jag fick lägga armarna över huvudet och så kopplade de in en slang i armen, för jag skulle få kontrastvätska i mig - de vill verkligen vara säkra på att jag har sarkoidos och inte en elakartad lymfsjukdom.

Sköterskan berättade att när man får kontrastvätskan blir man varm i kroppen, får en obehaglig smak i munnen och så känns det som att man kissar på sig. Ja det låter ju trevligt, tänkte jag och började genast bli lite kissnödig. Mycket riktigt kände jag värmen genom kroppen och hur det sannerligen påminde om att göra i byxorna, fast torrt. I huvudet, däremot, kändes det riktigt kallt och vått så jag sade att jag trodde att min slang åkt ur. Men någon, jag vet inte vem för jag låg med huvudet inne i maskinen, sade att nej då. Nähäpp, nä man kanske känner som att man kissat på sig och att huvudet blir alldeles blött och kallt, tänkte jag, och följde instruktionsrösten. Andas in djupt, håll anda...
"Men stoppa maskinen!", skriker någon. "Men din slang har ju åkt ut."
No shit, liksom.

I med slangen igen, mer vätska, det känns som att kissa på sig, andas in, håll andan, andas ut, gud vad kissnödig jag är nu, är det klart snart? Nu då? No? Jo, så var det klart. Sedan satt jag där alldeles plaskvåt med kontrastvätska över hela skallen, med stora droppar som ploppade ned över min rygg och ut på britsen, snabbt blödande igenom en kompress i armvecket. Ryck loss kompress och sådan där vit sjukhustejp, ny kompress, mer tejp. Massor med ursäkter från stackars sköterskan. Pang bom iväg till nästa röntgen där jag fick höra att oj vad långa lungor jag har, sedan åkte jag hem och tvättade mitt klisterhår. Alltid lika spännande att åka till sjukhuset.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,


När jag var sjutton drog några kompisar med sig en halvgrekisk kille till fiket vi alltid hängde. Han gick två klasser under oss på musikgymnasiet, och min kompisar sade att han var sååå snygg och såg ut som Ricky Martin. Nu tyckte jag kanske att han var mer lik Disneys Aladdin, men whatever. Av någon underlig anledning trivdes han med oss och precis som vi bosatte han sig mer eller mindre på fiket. Vi snackade skit, sjöng, snackade skit, spanade på folk, snackade skit, hade världens intriger, och smuttade snålt på våra color. Efter några år hade han, som flyttar runt som en jag vet inte vad, och hans familj bosatt sig åt samma håll som jag så på kvällarna efter att fiket - där jag nu även jobbade - stängde brukade vi ha sällskap hem. Men hem kom jag inte förrän långt in på natten, för vi utvecklade en jättebra vänskap under våra promenader och stod ofta ute i kylan, eller satt i hans mammas trapphus, och analyserade varandra, andra, vad vi tyckte om folk, vad de tyckte om oss, vad vi tyckte om vad de tyckte om oss och vad vi trodde de tyckte om vad vi tyckte om dem. Pust. Vi kunde älta saker i oändlighet och tyckte att vi var så visa, men nu i efterhand vet jag att i alla fall jag lärde mig mycket under den tiden.

Vi fortsätte att vara nära tills jag 2003 flyttade till Skövde. Vi gick från att träffas massvis varje vecka till att ses några gånger i halvåret - om ens det. Men varje gång vi ses har vi hur trevligt som helst, massor att prata om och Daniel hade alltid nyheter om hur det går för honom i karriären. Han är nämligen en liten teaterapa som älskar att dramaqueena sig, med glimten i ögat, och som jobbar hårt för att etablera sig om artist. Efter varje påhälsning är jag helt yr i huvudet av all information om olika musikaler, teatrar, shower och dessutom ett extrajobb på ett av Norrköpings mysigaste cafén. Jag vill inte ens tänka på hur trött han måste vara. Men är man framåt, målmedveten och duktig så har man den där extra orken, antar jag.

För några år sedan såg jag honom framföra en schlagershow på Gudskelov, och han strålade så fint på scenen att damerna i publiken var alldeles till sig i trasorna och jag fick vackert vänta på att få lite kvalitetstid med honom när showen var slut. Beundrarinnorna var ju tvungna att få sin beskärda del! Han hade spelat förbannad mellan några låtar och stormat av scenen, och gjorde det så övertygande att jag hade trott att han var det på riktigt om det inte vore för att jag vet att han är för proffsig för att visa sin frustration utåt. Jag var även med och kollade på när han regisserade en barnmusikal, ja under repetitionen alltså, och det var riktigt kul och annorlunda. Regissör, liksom! Tänk själv att lära känna någon när den är en naiv, lättpåverkad och oskyldig femtonåring, hjälpt honom under kriser, men också bråkat om fjantigheter, gått ut alldeles för mycket (ja till och med kräkits i hans musikalkollegas toalett efter dåligt rödvin) men också snackat om ibland alldeles för allvarliga saker, och så nu 8-9 år senare... Nu är han en ung man med självförtroende och skinn på näsan som vet vad han vill och inte är rädd för att ta det. Det är nästan lite läskigt hur fort det har gått. (oj hallå vilken farmor jag blev!)

Nu har jag inte träffat Daniel sedan december, tror jag, för han är väldigt upptagen just nu och det är av den anledningen jag skriver detta. Han ska nämligen vara med i Melodifestivalen! Jag är väldigt stolt, så klart, men inte ett dugg förvånad. Han har slitit hårt för detta och han kan sjunga, dansa, har otroligt stark utstrålning och scennärvaro och även om han främjar sin inre diva har han tillräckligt med självdistans för att det ska vara charmigt. Det är i omgång fyra han syns, med låten Pame skriven av Fredrik Kempe och Henrik Wikström och tittar ni då kan ni med egna ögon se att jag inte överdriver. Första gången jag såg honom uppträda var när han gick i ettan i gymnasiet, under terminsuppspelningen där han sjöng Hold the Line, och det var inte asbra direkt så han har utvecklats otroligt mycket. För att mobbas lite frågade jag honom om han klarade av att sjunga live, då det måste bli jobbigt när han ska dansa samtidigt. Hans reaktion? "URSÄKTA!??!?!?!". Hahahahaha. Om vi inte suttit på msn hade han nog strypt mig.

Jag hoppas och tror att det kommer gå alldeles utmärkt för min talangfulle vän Daniel Mitsogiannis, även om jag är lite sur över att jag nu måste titta på Melodifestivalen - något jag inte följt sedan början av 90-talet, hehe. Hoppas ni gillar honom med, om ni klickar häääär kan ni se en gullig liten filmsnutt med honom. Den är asbra, speciellt en bit in när han släpper loss lite - precis så är han.

Förresten... Ni skulle se hans nylle när jag berättade om bloggen och mitt nya sätt att leva. Han började peta på mina händer, mitt hår (han sade att det var starkare, hur han nu kan komma ihåg hur det var innan) och började lukta på mig - allt med världens mest skeptiska min och så asgarvade han efter varje ny information jag gav. Helt superchockad. Men i slutet av kvällen, när allt kom till kritan, frågade han om jag kunde skicka några länkar. Så vem vet. Kanske kan jag sprida vidare detta till en framtida stjärna nu när han kommer vistas i mina trakter lite mer.

Foto: Peter Knutson


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Jag har tidigare recenserat Avanyas mineralfoundation, men har även provat på deras skuggor och rouge och nu är det dags att berätta om vad jag tycker om skuggorna. De jag handlade var i färgerna Raisin och Moss - jag är ganska feg och använder mig oftast bara av de säkra korten grönt och brunt då jag alltid haft det. Underligt nog i både varma och kalla nyanser. Hm... Hur som helst! De kommer i små burkar à 2 gram, kostar 119 kronor styck och är torra och pressade. Man skakar alltså inte ut lite pulver i locket, utan sveper penseln direkt på själva pudret och sedan på ögonlocken.

Något man ska tänka på när man använder sig av mineralögonskuggor är att färgpigmentet är mycket starkare än i vanliga skuggor. Det är otroligt positivt i mina ögon, då man kommer långt med lite och lättare kan bygga upp snygga skuggningar. Du kan ta en och samma skugga, men med olika mycket appliceringar över locket få det att se ut som tre nyanser av den färgen. På bilden har jag dock haft Raisin på majoriteten av locket, men blandat ut lite med Gold Shimmer från HH. Det ser lite ljusare ut på bilden, men jag tog inte mycket skugga. Jag använde även Raisin som kajal vid både övre och undre fransraden, vilket ju ger en mjukare look än med vanlig penna eller flytande eyeliner. Jag har tidigare haft problem med en del skuggor då det känns som att man måste gnugga in sminket i flera minuter och flera lager för att få färgen att synas. Det är inget jag behöver bekymra mig över längre!

Jag tycker att Avanyas ögonskuggor är jättebra, det enda negativa jag kan komma på är att de inte sitter som berget. Under dagen samlas det lite extra i ögonlockens veck, men det finns säkert något annat man kan smeta på för att undvika det. Skuggan är dryg som bara den, och finns i trevliga, lite mer jordnära färger. Ska man ha en glammig glitterlook bör man nog vända sig annorstädes, men för en naturlig eller dramatisk sminkning har man verkligen kommit rätt. Priset skulle kunna vara bättre, men produkten är absolut inte dyrast på marknaden.

Innehåll: Mica, Bismuth Oxychloride, Titanium Dioxide, Zinc Oxide, Iron Oxides, Dimethicone, Zinc Stearate, Thymus Vulgaris Extract, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Lavandula Angustifolia Flower Extract.

Fördelar
+ Pigmentet är prima och med lätt hand kan man få ut många variationer av en skugga.
+ Lätt att tvätta bort.
+ Förutom vismutoxidklorid har den en trevlig innehållsförteckning utan läskigheter.

Nackdelar
- Skulle kunna finnas i fler färger.
- Flyter ut i vecken efter ett tag.
- Innehåller vismutoxidklorid.

Betyg



Hade det inte varit för att den lägger sig i ögonlocksvecken skulle det blivit en femma!

Handla Avanya
Accessoara
Skönhetsbaren
Softskin

Äntligen har jag fått bilderna från i julas så att jag kan göra en riktig recension på den beprövade hårkuren. Det är en enkel inpackning att göra, du behöver bara två ingredienser nämligen en burk kokosmjölk, en sort som separerar det feta från det vattniga, och några matskedar vanlig kakao. Mjölken tillför såklart fukt och olja, och kakaon ska tydligen avgifta håret, eventuellt ge en tillfällig färgning och ger väldoft. Ha det i torrt eller vått hår, i torrt droppar det inte så jättemycket, och låt det sitta i några timmar. Jag rekommenderar dock en handduk runt axlarna. Skölj sedan ut ordentligt, och tvätta ur med balsam om det behövs.

På lockig.ses forum har Annika skrivit så här: "Det jag har märkt med kokosmjölk är att den innehåller protein, så om man är proteinkänslig (vilket jag, eller snarare mitt hår, är) kanske det inte bör användas för ofta eftersom man då får hårt och strävt hår.".
Jag antar att det betyder att jag är proteinkänslig då, för hårt och strävt var precis vad mitt hår
blev. Efter ursköljning hängde det i feta, breda cementstripor som absolut inte lockade sig, vilket mitt hår gör enkelt annars. Jag försökte krama upp det, men det vek sig mer än ringlade sig och jag fick lite lätt panik inombords. Dag två var det ganska oljigt närmast hårbotten, och luktade fet, gräddig efterrätt snarare än fyllig choklad. Längderna var inte heller speciellt avundsvärda. Dag tre tvättade jag håret ordentligt och sköljde som en bäng, hade sedan i lockigtillåten, men naturförbjuden gel (fy på mig, jag var svag), ploppade och fönade genom plopp, sedan genom strumpbyxor och lät det sedan självtorka sista biten. Resultatet ser du på bilden.
För att precis ha gjort en inpackning och dessutom har gel i är det ju lite väl frissigt. Efter att ha provat Anita Grants inpackning verkar ju dessutom den är ännu sämre! Hennes må ha varit lite väl oljig, men inte så flottig som den här "kuren". Händerna kändes dock härliga efteråt, så jag funderar på om jag ska prova detta till huden någon gång istället.

Fördelar
+ Billig och enkel att göra. Jag använde mig av Icas separerade kokosmjölk.
+ Luktar ganska gott, även om det blir mer gräddvaniljkokosigt än chokladigt efter sköjlning. Visserligen sade min syster att det luktade lite syrligt.

Nackdelar
- Ger inte fint hår, motverkar inte friss och lämnar håret strävt, hårt och oljigt.

Betyg



Orsaken till att det ändå blir en svaaaag tvåa är för att den inte gav några bestående men, den faktiskt hade hela två fördelar, och för att den har fungerat bra för andra. Betyg ett ska sparas till katastrofsaker - som banan i håret! Är du inte känslig för protein kanske detta är en skänk från ovan, vad vet jag.

Som bonus lade jag även in en bild på hur jag fönade håret - det är min systers smarta strumpbyxidé.

Henna och lockar

Jag har köpt lite henna, då jag är lite trött på min egen hårfärg och vill ha något mörkare och fylligare. Min vana trogen satte jag mig för att surfa till mig en hel del information innan jag började blanda pulvret, jag är nämligen en väldigt försiktig person, och jag hittade något tråkigt. Det var på LHC, och i deras "THE Henna Thread" som jag läste att ens hårtyp kan ändras efter att man hennat burret, antagligen på grund av att det tyngs ned. Det kan bli både lockigare och rakare, och i en "undersökning" på LHC får vi veta att majoriteten har fått rakare hår än tidigare. En gång när jag och min kompis Daniel skulle ut på krogen plattångade han mitt hår, något jag inte trivdes speciellt bra i. Jag kände mig otroligt ordinär även om han gillade det. Rakt hår är superfint men mina lockar är min identitet på något vis och inget jag vill förlora. Visst svarade någral att deras hår inte förändras, eller till och med blivit lockigare. Visst växer håret ut, och efter en tid avtar hennans verkan. Men ska man fortsätta ha sin eftertraktade färg måste man henna regelbundet, så det börjar ju om igen. Det är helt enkelt upp till var och en vad de vågar satsa, och jag är en kycklingskit. Vill man henna ändå ska tydligen något kallat amla eventuellt hjälpa för att behålla lockarna. Efter en sökning på ordet verkar det vara någon indisk krusbärssort.

Mer om lockar & henna - skräckhistorier som bra resultat
- How much has henna relaxed your curls/waves? (både bra och dåliga erfarenheter. "My hair was quite curly as well. In fact I would put conditioner on it after washing to keep down the frizz. Now it is only barely wavy. It still holds curl well if it put it in rollers though. Still I think the shine and strength make up for the loss of curl.")
- henna changing corkscrew curls? (en tjej berättar om hur hennes hår tidigare blev över 15 cm kortare i torrt tillstånd, men nu efter tre henningar bara är 10 cm kortare).
- Hair Help!!--From Curls and Waves to Stringy Splits! (även bilder)
- Curl loosening ("When I hennaed excessively--about once a week--my hair was left with barely a wave.")
- Bildgalleri på en tjej som hennat utan problem
- Bild på en tjej från lockig.se som också fick fint resultat

För den som vill söka själv:
LHC
Naturally Curly - Curltalk
Henna for hair

Om er

Min dator har gått sönder. Jippi! Som tur är har ju sambon en, men det betyder ju också att det inte kommer vara supermånga poster tills jag köpt en ny. Så går det när man försöker dra ned på konsumerandet!

Hur som helst är jag hemma från jobbet idag och då jag inte har tillgång till min egen dator och därmed mina filer tänkte jag ägna den här posten åt er. Vilka är ni och hur kommer ni hit? Jag skaffade ritecounter, som är min favorit hittills av de besöksräknare jag provat, i slutet av november förra året, så faktan nedan räknas från det tillfället inte från när bloggen startade.

TOPP FEM MEST POPULÄRA SIDOR (unika besökare)
1. Naturlig Skönhet
2. Min sjukhistoria
3. Ämne: Hår
4. Ämne: Mitt liv utan schampoo
5. Ämne: Intimt

TOPP FEM MEST POPULÄRA SIDOR (träffar)
1. Naturlig Skönhet
2. Min sjukhistoria
3. Ämne: Mitt liv utan schampoo
4. Ämne: Hår
5. Läskiga Listan

TOPP FEM MEST POPULÄRA SÖKORD
1. Bältros
2. Knölros
3. Naturlig skönhet
4. Beauty
5. Oljemassage

TOPP FEM MEST AKTIVA LÄNDER
1. Sverige
2. EU (?)
3. Finland
4. USA
5. Norge

TOPP FEM SÄTT ATT HITTA HIT
1. Google
2. Lockig.ses forum
3. Familjeliv
4. Ninis bloggeri
5. Bloglines

Det är ju lite tråkigt att folk tittar in på grund av bältrossökningar, det är ju inte riktigt vad bloggen handlar om och de får då inte den info de behöver. Men på det stora hela är det väldigt många som söker med hår- och hudvårdsrelaterade ord, de är bara så många och olika att det inte klättrar vidare högt på listan.

Just nu sitter jag och väntar på att få hem lite henna, efter en period utan mineralsmink provar jag nu från TiKei och HH och så använder jag produkter från Anita Grant. Så det bör komma i alla fall en recension eller smygtitt snart.

När jag var yngre var jag fascinerad av häxor och brukade leka och fantisera om att jag trollade och gjorde brygder. Jag läste igenom mammas örtböcker för att samla information, och när jag blev lite äldre lånade jag massvis med böcker på bibblan. Om wicca, häxjakt, parapsykologi, mytologi och allt möjligt övernaturligt du kan tänka dig. All ny "nyttig" fakta skrev jag upp i olika anteckningsböcker och -block. I gymnasieåldern köpte jag tarotlekar, kristaller, böcker och hängde en hel del på en new age-affär i min hemstad. Jag drog med mig några av mina kompisar i mitt intresse och vi utforskade ämnet och våra "förmågor", vilket gav oss ett hemskt rykte på skolan. Det var helt sjukt, folk kände sig förföljda bara för att vi hade med oss tarotlekar till skolan och höll oss lite för oss själva. De gick till lärarna och påstod att vi kokade blod, dödade spädbarn, kastade förbannelser och skrev djävulsskrift (jag var väldigt privat och hade kommit på ett eget alfabet så att jag kunde klottra ifred). Japp. Helt sjukt. Att vi inte gjorde något sådant överhuvudtaget behöver jag väl inte säga? Vi fick ställa oss framför hela klassen och förklara vår hobby, och de ställde korkade frågor. En enda snäll människa klev upp, lade armen om oss och förklarade att han ställde sig bakom oss. Tack! Efter det kom flera fram till oss, nyfikna, och ville bli spådda. Men visst var det lite medeltidskänsla där ett tag.

Hur som helst! Jag tappade där när jag som sjutton-artonåring började jobba på heltid, jag kände aldrig att jag hade tid och blev lite mer typiskt tonårig. Yta blev viktigare än innehåll, och saker viktigare än personlig utveckling. Men nu känns det som att jag börjar hitta tillbaka till delar av mitt, då lite naiva men lockande, förhållande till naturen, eller Moder Jord om man nu ska vara sådan. Som att jag hittat hem igen. Jag har börjat tänka mer grönt, mer wiccanskt om du så vill även om jag absolut inte är en anhängare, och visst är det lite trollpackigt att stå i köket och röra ihop diverse klet att ha i håret eller på huden.

Jag är jättelycklig över att jag år 2007 slutade med schampo och att det ledde till att jag började ta mer seriöst på mitt tidigare bara teoretiska värnande om miljön. Jag gör nu, istället för bara tänker och tycker. Inombords har jag alltid känt en dragning till naturen, och det är ännu mer påtagligt nu när jag bor i myrstacken som är Stockholm. Så vad vill jag säga med allt det här? Jo, det blev lite längre än jag tänkt men det är en liten förklaring till varför jag börjat med allt det här jag skriver om på bloggen.

Bäst under året som gått:
+ Började sköta mig själv och mitt utseende allt mer grönt och skonsamt och startade därmed den här bloggen. Något jag verkligen gillar att pyssla med! Jag har helt enkelt utmanat min extrema lathet, och det är riktigt givande.
+ Jobbade på min personliga utveckling och förbättrade mitt tålamod, något som fortfarande bör filas på dock!
+ När jag fick veta att jag hade minst lön på min avdelning, trots att jag är äldst, såg jag till att det ändrades på direkten. Det är ett otroligt steg för mig, för jag är extremt feg i verkliga livet.
+ Jag har verkligen närt feministen i mig, och börjat ta ställning och tänka efter inom områden där jag tidigare bara godtagit och trott att den åsikten var min.
+ Fick ett heltidsjobb.
+ Stod emot frestelsen att bli mitt materialistiska tonårsjag igen nu när jag fick fast lön, och började tänka ordentligt på om jag behövde det jag var på väg att handla. Jag har t.ex. avstått från att köpa ny mobil, trots att jag jobbar inom området och kan fynda lite. Min var begagnad när jag fick den, är inte i min smak och har inga finesser. Men den fungerar och då är det en lyx jag inte behöver.
+ Öppnade upp mitt livs första sparkonto. Lite sorgligt att jag inte haft ett förrän nu, kanske, men annars känns det bra. Jag och Fisen ska spara ihop till bostadsrätt, på varsitt konto dock då han tjänar dubbelt så mycket som jag så när på någon tusenlapp.
+ Min knubbighet har inte ökat!

Samt sämst:
- Den förbannade iriten som aldrig vill släppa greppet om mina ögon.
- Ja sarkoidosen överhuvudtaget. Jag vill ha tillbaka mina lungor tack och kunna röra lite på mig och kunna halvligga i soffan utan att få andnöd.
- Jag har varit extremt lättirriterad den senaste tiden, antagligen för att jag är så trött jämt och lägger all min positiva energi på att vara en snäll kollega (hur nu det går) istället för att vara glad hemma. Förlåt Fisen.

På det stora hela har det varit ett bra år, och jag gillar människan jag håller på och utvecklas till. Men det är lång väg kvar att gå, och många inlägg att skriva. Tack för alla att ni läser och kommenterar, det sistnämnda får ni gärna göra mer. Det är många som läser regelbunden, men aldrig säger något. Var inte så blyga!

Hoppas nästa år blir underbart för oss alla!

(Bilden är på mitt hår tredje dagen efter Rhassoul Deep Condish. Ingen styling, ingen plopping, kramade inte ur vattnet efter dusch. Lät det torka i hästsvans, och var oförsiktig under tiden. Detta till trots blev det otroligt sammanhållna lockar, har nog aldrig haft det så ofrissigt. Det är fortfarande ojämnt lockigt dock, och så brukar jag inte ha. Har synat de andra bilderna haha. Men fy tusan vad jag gillar Anita Grant hittills.)