Ajöss

Jag drar. Eller rättare sagt: Jag flyttar.

Det blir inte mycket pyssel med håret nuförtiden, jag orkar helt enkelt inte och har faktiskt oftast knut. Hur som helst har jag startat en ny blogg, en som kommer handla om allting som intresserar mig (vilket är mer än bara hår, otroligt nog). Det kommer bli lite liknande inlägg där emellanåt, under kategorin Ytligheter. Snart får jag t.ex. lite nya produkter från Anita Grant.
Så om någon är intresserad kan ni ju skutta dit:

http://audhumble.wordpress.com/


Ganska schyst resultat, eller vad säger du? Ja, och DAMN vad långt det börjar bli. Jippi!


Igår när jag och Fisen lade oss för att sova sniffade han lite i luften och sade:
"Har du haft Wunderbaum i håret?"
Sedan skrattade han tills han grymtade, sade oj!, och fortsatte skratta.

Nej jag hade inte haft Wunderbaum i håret, men för första gången på en väldigt lång tid hade jag pysslat med mitt hår. Orsaken till att det inte blivit något bloggande den senaste tiden är nämligen för att vi har varit fullt upptagna med flytten. Så jag har inte hållit på med mitt utseende alls. Men igår smetade jag allt i lite Whipped Butter med Monoi de Tahiti-lukt, en doft jag inte varit så förtjust i och nu kanske jag vet varför. :D

Hur som helst börjar vi komma iordning efter flytten, även om det är mycket bestyr kvar, så förhoppningsvis kommer jag ha tid och energi för bloggen i framtiden.

Long time no see

Hejsan hejsan. Sorry att jag inte varit så aktiv den senaste tiden, men jag har hållit på med lite andra projekt. Det har även inneburit att jag mer eller mindre inte pysslat ett dyft med håret. De senaste två månaderna eller vad det är har jag struntat i inpackningar och annat och istället bara använt Sensibel balsam från Änglamark. Det verkar ha varit ett smart drag för mina lockar är finare än någonsin, och håller ihop bättre. I alla fall så länge jag har tofs. Det är fortfarande aldrig någon som kommenterar mitt hår, så jag antar att det inte är superfint utan mest bara fint för att vara mitt. Det ser absolut lite frissigare ut på riktigt än på bilderna nedan. På dessa bilder har jag på morgonen haft i Sensibel i typ 3 minuter, sköljt ur med varmt vatten (fyfy), satt upp i tofs och låtit det torka så. Inga produkter, ingen plopping, ingenting. Bilden är tagen, en med och en utan blixt, på kvällen. Ganska schyst resultat, eller? Om du undrar över den helt sjukt ojämna längden, så har jag dragit fram håret över bröstet för att själv kunna ta en bild. :)


Det var ett tag sedan jag skrev om min sambos trasiga händer och vad han använder för att lindra eksemen. Men igår, efter två månader med extrem stress och övertid, visade han mig händerna och till min förvåning var de riktigt fina. Han kan ha en bra period, men så fort det blir stressigt blir de alldeles röda och såriga med massvis med blåsor. Han har fortsatt använda sin A-creme och andra "godkända" salvor men det som skiljer sig nu från då är att han slutat använda SLS-schampoo. Jag köpte milda schampoon till honom, men han gillade dem inte och fortsatte med det dåliga vi hade hemma. För kanske en och en halv månad sedan skrev jag om Urtekrams Brown Sugar Schampoo och att hans händer blivit ganska fina. Well, that har hållit i sig och de är nu fina som snus. Lite korviga i huden kanske, vilket jag tvivlar på någonsin kommer försvinna, men utan blåsor, irriterad hud och sår. Vi har även Brown Sugar Handtvål.

Jag har själv provat schampoot och det kändes helt okay, att det är fair trade skadar ju inte heller. Fisen vill inte vara med på bild, så jag lägger upp en bild på mitt hår istället. Det var ju ett tag sedan. På bilden har jag precis tvättat med ovan nämnda schampoo och haft Änglamark (jag har äntligen köpt Sensibel) i längderna, ploppat i någon timme och låtit det självtorka. För en gångs skulle fick vi till en hyfsad bild utan blixt, så nu ser man mer min riktiga färg och att det är ganska frissigt trots allt. Men oavsett så gillar jag faktiskt det bättre än på blixtbilderna, det ser mycket fylligare ut, lite mer romantiskt och naturligt. Jag gillar den lite tilltufsade looken på mig själv, picture perfect passar bättre på andra. Sedan tror jag inte att jag kan få de där superglansiga, ofrissiga Nellie Olsen-lockarna så det är väl bara att börja gilla läget... ;)

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

För ungefär ett halvår sedan köpte jag min menskopp, och idag kan jag inte förstå att jag gick över tio år utan en. Det är absolut ett av de bästa köp jag någonsin gjort. Jag sparar pengar, jag är mer miljövänlig och det är så himla smidigt. Men det verkar inte vara så utbrett. Använder du en menskopp?

1. Ja, och jag kommer aldrig gå tillbaka till vanliga mensskydd
2. Ja, men jag kommer snart gå tillbaka till mitt gamla mensskydd
3. Nej, men jag funderar på att prova
4. Nej, men jag använder tygbindor
5. Nej, jag är nöjd med mitt vanliga mensskydd
6. Jag provade men det fungerade inte bra för mig
7. Jag använder mig av p-medel som stoppar mens el. jag har inte mens än/längre
8. Vad är en menskopp?
9. Annat

1. Ja, och det är det enda smink jag använder - 16 %
2. Ja, men jag använder vanligt smink med - 26 %
3. Jag har använt men gick tillbaka till vanligt smink - 2 %
4. Jag har lite prover hemma, men inte bestämt mig för om jag ska handla än - 7 %
5. Jag är intresserad och ska beställa hem prover/starkit/smink så fort jag får tid/råd - 19 %
6. Jag är nöjd med mitt vanliga smink - 11 %
7. Jag sminkar mig inte - 16 %
8. Annat - 0 %

För ett tag sedan gav jag min kompis ett av mina prover, då jag redan har en hel burk med samma foundation. Nästa dag mailade hon mig:
"Måste bara säga att mineralsminket var fantastiskt! Det tänkte jättebra på mig! Och vad leeeeeen man blev!Jag har ett ytligt blodkärl på ena kinden och det bara försvann direkt! När jag sminkar mig som vanligt brukar jag först ta en täck grej och sedan underlagskräm på det och det syns alltid ändå."

Även om jag förstår folk som går tillbaka till sitt vanliga smink, för jag tror inte att det fungerar perfekt för alla, är det kul att se att så många är nöjda med detta mer naturliga alternativ. Visserligen tycker jag nog att ni 16 % som inte sminkar er alls är rätt ute, speciellt då jag är rätt lat, men jag är inte riktigt där ännu. Tills dess kommer jag fortsätta med mineralsmink, och tipsa om det till alla i min närhet.