Resan

Det var min kompis som gav mig en bok om Resan av Brandon Bays. Hon hade berättat om hur Bays utvecklat en metod för hur man skulle hela sig själv, och att kvinnan själv fått bort sin enorma tumör på detta vis. Det går kort sagt ut på att man ska släppa gammalt groll, förlåta de du upplevat vara dumma mot dig, acceptera tråkiga händelser och gå vidare. Först då kan du hitta din inre källa och läkas. Ja jag vet, det låter helt kokko och hade jag fått höra det från någon som inte var min kompis skulle jag bara ha skakat på huvudet. Jag är en sådan där människa som tvivlar på allt jag får höra, något en kollega till mig är asgrinig över haha, och aldrig sväljer saker med hull och hår.

Men så fick jag boken, läste ut den och kände att jag egentligen inte hade något att förlora. Varför ska jag inte testa det här? Jag har massvis med saker jag inte kan släppa, och även om Resan kanske inte botar min sarkoidos kanske den i alla fall kan hjälpa mig att bearbeta mina inre problem. Lite terapi, liksom, en hjälp att förlåta. Det behöver jag faktiskt, och om jag skulle må bättre fysiskt av det är det ju knappast negativt.

Resan är uppdelad i två moment, den emotionella resan och den fysiska resan och det är alltså den emotionella jag ska göra imorgon. Min kompis ska lotsa mig, något hon gjort en handfull gånger nu på andra. Hon vill hålla på med detta nämligen. Man kan även gå till en utbildad reseterapeut, men det kostar några tusen och jag är inte sådan som "slänger" pengar på något jag inte är riktigt hundra på. Man kan även köpa en cd för att göra Resan hemma själv, men det gick inte för mig. Jag kände mig jättestressad, eftersom skivan självklart inte kan läsa av hur mycket tid jag behöver vid varje moment. Men min kompis säger att det är lättare att använda skivan efter att man genomgått Resan "på riktigt".

Det hela handlar lite, precis som inom Ayurveda, att man ska kunna påverka sina celler. En del av mig tycker att det är fullkomligt logiskt, om jag kan lära mig att spela piano kan jag väl lära mina celler att vara friska när de förnyas. En annan del av mig tycker att det låter lite väl flummigt. Men jag ska gå in med öppet sinne imorgon, för jag tror att det är väldigt viktigt för hela processen.

Jag ska skriva mer ingående efter morgondagen, men det finns en hel del att läsa om saken ute på nätet.

Resanterapeut
The Journey

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

0 comments: