Hållbara lockar

Ett av mina problem när det gäller burret är att mina lockar, när de är produktfria, inte håller stunsen efter en hel dag. Slitage som påklädningar, vinterkläder och uteväder gör sitt bästa för att riva upp lockarna ur gemenskapen och skapa friss. Men de gånger jag provat vanlig hårgel har jag fått vansinnigt tråkiga lockar och aloe vera-gel ger aldrig lika bra resultat som en ordentlig CO följt av plopp. Bra resultat i några timmar, that is. Jag misstänker att det är längden på håret som spökar - dels tyngs lockarna ned och dras ut, dels får håret mer kontakt med andra material. However! Som ett litet experiment tog jag en bild igår morse och en bild samma dag fast cirka tolv timmar senare. Jag hade i en veckas tid haft i Whipped Butter ungefär varannan dag som över natten-inpackning och tvättat skalpen med rasul de senaste två tvättarna.

Bild 1 - tvättat med rasul, haft balsam i längder, sovit med plopp - ingen styling eller leave in. Tagen morgonen efter.Bild 2 - tagen samma dag, efter tolv timmar på jobb och kollektivtrafik. Kläd i halsdukar, ponchos, jackor och annat som ger statiskt hår.

Visst ser det trött ut, absolut, men jag är inte missnöjd. Inte alls. För det där skulle jag ha kallat en ganska bra hårdag för ett år sedan, det där skulle jag aldrig ha fått utan mousse. Nej, Anita Grants små salvor fungerar inte som leave in för mig men som inpackning, så verkar hennes produkter göra susen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 comments:

 1. Danielle said...

  Jag tror också att det har mycket med längden att göra. Sen beror det väl lite på vilken kvalité man har på håret också, ditt ser verkligen tungt ut. Mitt däremot är inte alls tungt så det skulle nog inte uppföra sig likadant fast det hade varit lika långt. Men på sättet håret lockar sig så ser det ut som längden tycker jag.

  Men jag gissar att du inte vill klippa av det heller. ??  

 2. E said...

  Det är inte alls så tungt som det ser ut, jag har ganska tunt hår. Men nä kag vill inte klippa av det. Hade kort hela uppväxten, började spara ut när jag var 19 eller något och nu ska det banne mig vara långt ett tag. :)  

 3. Danielle said...

  Jo, jag förstår det. Känner själv samma sak, även fast lusten att hämta saxen ibland faller på. Men det ser verkligen tungt ut. Fast alla säger att mitt hår ser tjockt ut, och det tycker jag själv inte alls. Kenpigt det där med hur det ser ut och hur det egentligen är!  

 4. E said...

  Nja, på bild nr 2 tycker jag det verkligen syns hur tunt det är.
  Ja, du ser ut att ha tjockt. Men det är väl det som är fördelen med lockar - man har volym!