Milda schampoon

Jag har haft lite problem med att hitta ett bra, milt schampoo till Fisen. Det ska vara utan SLS och dess vänner, och inte innehålla alkohol som andra ingrediens. Då företag inte alltid är så jätteglada i att lägga ut en fullständig innehållsförteckning måste man ibland chansa, men att slänga ut pengar på osäkra varor är inget för mig. Efter att ha köpt hem Urtekrams balsam utan problem vågade jag mig dock på att beställa deras Fair Trade Brown Sugar Shampoo. Eftersom vi fortfarande är i provstadiet beställde jag även ett Aloe Vera-shampo från Nyform då det stod att den var SLS-fri.

Fisen har bara använt Brown Sugar, och även om han klagade lite på att det inte luktar lika gott eller löddrar lika bra som vanligt schampoo så har hans händer mått ganska bra. Han sade att han inte haft ett utbrott sedan han bytte från Rebeckas Aloe Vera schampoo till Urtekram, även om händerna absolut inte ser ut som helt vanliga, friska händer ännu. Men so far so good alltså, för de är ändå ovanligt fina! Det är riktigt skönt att ha hittat ett schampoo som är bra för honom, det gör riktigt ont i hjärtat när jag ser hans trasiga tassar annars. Stackars Fisen. Flaskan är långt ifrån slut, så jag får återkomma om ett bra tag när det är dags att prova andra schampoot. Men just nu ser det ut som att Brown Sugar är en keeper, även om det inte är världens mest miljövänliga schampoo (innehåller bl.a. cocamidopropyl betaine).

INCI Brown Sugar - Urtekram
Aqua, Aloe Barbadensis Gel*, Saccharum Officinarum Powder*, Cocamidopropyl Betaine, Coco-Glucoside, Sodium Coco-Sulfate, Glycerin, Sodium Cocoyl Glutamate, Citric Acid, Lavandula Angustifolia Oil*, Eucalyptus Globulus Oil*, Geraniol, Limonene, Linalool.
(* = ekologisk)

INCI Aloe Vera - Nyform
Aqua, Aloe Barbadensis, Coco-Glucoside, Glycerin Laurate, Cocamidopropyl Betaine, Xanthan Gum, Hydroxypropyl Guar, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Citrus Dulcis, Linalool, Limonene.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

0 comments: