Pormaskarna försvann!

Genast började du läsa, för att även om du har perfekt hy kan den alltid bli lite snyggare!

Jag ska på fest på fredag och då vill jag ju såklart se bra ut efter vinterns tråkiga osoliga väder. Jag ska bli sminkad av en sminkös från Make Up Store som kommer att döma min hy och klaga på mina pormaskar och det vill man ju inte, right? Så jag pratade med min syrra som har alla trollpacksknep i bagaget och hon lade upp en 3-stegsmetod åt mig:

1. Ocm:a! Massera ansiktet med olja och fukta ansiktet med heta handdukar, typ!
2. Lägg en citronsafts- & bakpulvermask. Luckrar upp underliggande smuts och bleker.
3. Lägg en honungsmask! Lugnar och läker!

Skitlätt och billigt då jag redan hade alla ingredienser hemma! Så här gjorde jag:

1. Jag tog en tsk olivolja och masserade in i hela ansiktet för att gnugga upp smuts till ytan. Jag masserade i kanske 5 minuter, typ tills jag fick mjölksyra i armarna samt att mina kinder var lagom rosiga. Sedan hällde jag hett vatten i en hink och dränkte bomullsservetter i och lade en urvriden servett över ansiktet och lät det ånga. Sedan när den kallnat bytte jag ut dem mot en ny. Efter 5 byten tröttnade jag och svepte bort all resterande olja som efterlämnade sig mjuka kinder.

2. Sedan pressade jag en 1 cm tjock citronskiva mot kanten på ett glas och blandade i 1 tsk bakpulver. Jag applicerade sedan den bubblande och fräsande pastan på "problemområdena". De första sekunderna i kontakt med huden sved det till lite men sedan började det att pirra härligt och det bubblade ända ner i porerna. Rätt rolig känsla! Typ som ett ben som sover. Sedan lät jag det sitta tills det stelnat. Det kändes precis som en lermask, fast lite roligare. Jag gick och kollade mig i spegeln och jag hade blivit helt vit i nyllet. Jag bestämde mig för att det fick sitta ett tag till. Sedan ångade jag bort det med ytterligare en tygservett och jag blev helt häpen! Pormaskarna var ju typ helt osynliga. Jag har inte ens åstadkommit ett lika bra resultat med min Biotherm-lermask för 250:- som med bakpulver och citron för 10 :-! Helt sjukt! Det här ska jag lätt göra 1 gång i veckan. Det var mycket roligare än med en vanlig lermask dessutom.

3. Tittar på mina knappt synliga porer/pormaskar igen... WOW!

4. Lägger en honungmask som ska lugna irriterad och inflammerad hy samt döda bakterier som är dåliga för en. Låter den sitta i ungefär 30 min. Seda ångar jag bort den med en servett till. Mmm... len! Undra om jag ens behöver smörja in mig. Det känns inte stelt någon stans! Tittar på mina porer igen och känner att jag kanske borde göra en till citron+bakpulvermask, bara för att se, om det går att få ett annu bättre resultat om man gör det två gånger på varandra. Resultatet? Lite bättre kanske.. men inte mycket. Det här vill jag göra snart igen... bara för att det är så kul! Du måste prova!

(Morgonen därpå)
Porerna är rena, men stora! Nu måste jag bara luska ut knepet att förminska porerna sen är allt toppen!

Lycka till!

Cate

Detta var ett gästinlägg av min lillasyster, titta även gärna in på hennes egen blogg. Hoppas att ni gillade det, och att hon vill ära oss med ett inlägg snart igen.

9 comments:

 1. Rebecca said...

  mandelolja sägs vara porförminskande och på mej har det varit en mirakelkur  

 2. Danielle said...

  Det låter riktigt intressant, ska prövas imorgon!  

 3. E said...

  Då kanske man ska smörja in det efteråt då! JAg ska nog också prova i helgen.  

 4. Rebecca said...

  testade bakpulver och citron igår men jag får det inte att funka.
  det blir ingen pasta utan det fräser som bara den och sen är det pulver igen trots massor med citronjos, vad gör jag för fel?  

 5. Danielle said...

  Jag prövade idag, och jag har samma problem, det blir ingen pasta, men jag tror det mest hade att göra med att jag hade för mycket citronsaft. Jag märkte ngen direkt märkbar skillnad, men min hy har fått en knäpp sen jag badade ångbastu, jag vet inte vad det är med den. Men det var en härlig känsla med bubblandet på huden! Ska nog göra det en gång till snart och se om det går bättre då.  

 6. Cate said...

  Cate-

  "Pastan" ska ju inte vara fast. När jag tänker efter så är det nog bättre ju lösare den är efter som att citronsaften ska bleka. När jag har blandat så blir det typ till en rinnigare pasta som bubblar och fräser. Det ska vara rinnande men typ lite som när man blandar maizenamjöl och vatten, :). Låt masken sitta lite längre då så kanske det hinner tränga ner lite djupare. Se till så porerna öppnat sig också.

  Jag funderar på hur det kan bli om man har citronsaft på sig i solen. Skadligt eller magi?  

 7. Anonymous said...

  Tror man ska vara försiktig med citron i solen, risken är att du skadar huden. Alla medel jag har fått för att bleka bort mina pigmentfläckar så ska man undvika att vistas i solen under tiden man använder dem. Har kännts som risk för brännskador eftersom huden blir tunnare och känsligare vid blekning.
  Mvh Mala  

 8. Anonymous said...

  Är mandelolja samma sak som mandelarom? Har letat runt lite i olika livsmedelsbutiker men hittar enbart mandelarom..aromen består av olja och bittermandel. Testade att ta lite på näsan och det luktade väldigt starkt och började brännas efter bara några sekunder så jag tog bort det direkt. Ska det verkligen vara så eller är det pga aromen?  

 9. Anonymous said...

  Mandelarom är inte detsamma som mandelolja. Det är viktigt att du använder en mandelolja utan konserveringsmedel och tillsatser, du hittar inte den sortens mandelolja i en vanlig livsmedelsaffär. Du måste gå till en hälsokostaffär som Life, Hälsoapoteket etc. Jag kan rekommendera Crearomes mandelolja, har använt den i åratal som bl.a. naturlig sminkborttagare!