Mineralsmink från c/o Lena

För ett tag sedan beställde jag prover från både TiKei och HH, men den uppmärksamma kanske har märkt att jag aldrig skrev något mer om det. Anledningen är att jag en kort tid efter det fick hem prover från c/o Lena - bas, rouge, concealer, finish och skugga. Nu påminner alla tre märkena ganska mycket om varandra, men jag fastnade för c/o Lena och har bara använt det den senaste tiden. Givetvis ska jag använda upp de andra proverna så att jag kan skriva om dem med, men den här posten ska jag ägna åt c/o Lena.

Bas (foundation) finns i fem nyanser, varav jag använder den som kallas Naturligt ljus. Jag är som bekant ganska blek, men jag tycker att det är en jättebra matchning med min hud. Som ni ser på bilden smälter den in bra med min egen färg, och jämnar ut utan att lägga sig som ett lager av smet eller en pulvrig massa. Mineralsmink kan ibland bli lite grynigt, men jag har inte haft några sådana problem med det här märket.
Dölj (concealer), jag har den ljusare av de två varianterna, fungerar bra förutom under ögat. Jag har väldigt mörka ringar och de är svåra att få bort, men jag har hittills inte hittat något märke som rådit bot på dem. Jag tycker inte att mineralsmink riktigt kan mäta sig med vanlig, flytande/krämig concealer men det är tillräckligt bra och låter huden andas och är naturligt så det väger tyngre hos mig.
Färg (rouge & ögonskugga) finns i elva nyanser och på bilden har jag Nyponros på kinderna och Solbränd och Solkysst på ögonlocken (fast de egentligen ska användas som rouge hehe). Det är inte lika mycket pigment i c/o Lenas Färg som i annat mineralsmink, vilket ju kan upplevas som lite tråkigt. Men jag tror att många som precis börjat använda mineralsmink är lite ovana vid de kraftiga färgerna och lätt överdoserar och då är det ju jättebra med lite mildare produkter. Det är enklare att få ett jämnt resultat och en naturlig look. Att använda Färg på ögonlocken är kalasbra, jag gillar att det blir alldeles lagom glammigt tack vare Solkysst. Man blir ingen discodrottning men det är lite mer bling än vardag. Den är lätt att applicera oavsett vilken del av ansiktet du väljer att använda den på.
Yta (finish) finns i en version och jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om den. Jag kan ärligt säga att jag inte märker av den, jag ser ingen direkt skillnad och jag har inte tänkt på om sminket håller bättre eller sämre utan den. Men jag har bara använt den två gånger med, och har aldrig haft sådant innan, så jag kanske inte är den bästa domaren.

Jag är hur som helst väldigt nöjd med det här sminket, och gillar verkligen hur utförlig webshoppen är. Det står precis vad som är i produkterna, och varför de är det, vilket ju är kalasbra för oss innehållsförteckningsknäppisar. c/o Lena är också väldigt noga med att det inte ska vara massa utfyllnadsmedel i, utan varje ingrediens är där av en anledning. Det är något jag gillar, så fort INCI-listan är lång blir jag misstänksam! Jämför med andra vanliga mineralsmink, där många varor har två eller tre ämnen mer än c/o Lenas
Det finns en kort förklaring om själva produkten och hur och var du ska använda den, så det är sannerligen perfekt för nybörjaren inom mineralsmink.

Prisklassen när det gäller sminket är lite högre än hos t.ex. TiKei eller HH, men så är det ju kortare innehållsförteckning med så det kanske inte förvånar någon. Som exempel kan jag nämna att Bas och Färg (ansikte) kostar 155:- för 20 ml (prover går att beställa), och Färg (ögon) kostar 135:- för 10 ml. Du kan även köpa penslar och borstar, men de har jag inte provat så där kan jag inte ge något utlåtande.

Länk:
c/o Lena

Läs även andra bloggares åsikter om ,

3 comments:

  1. Cate said...

    Pretty!! Dina ögon är verkligen perfekta!!!!  

  2. e said...

    Du behöver inte ta i så du spricker :P  

  3. Anonymous said...

    maste kolla:)