När jag var liten läste jag ett nummer av En Ding Ding Värld hemma hos en kompis. Bland vargmänniskor, folk som åt bilar och annat underligt fanns en artikel om en kvinna som slutat tvätta håret. Hon sade något om att hon lät vind, sol och vatten vårda håret, jag minns inte exakt, och det hade givit henne en praktfull kalufs av bruna lockar. Jag kommer ihåg att jag nästan var mer villig att köpa att någon var en varulv än att man kunde få vackert hår utan schampoo. Under årens gång dök artikeln upp i mina tankar emellanåt, men jag övervägde aldrig seriöst att droppa schampoot.
Jag minns även när en klasskamrat berättade om sin "otroligt äckliga" bekant som faktiskt bara tvättade håret med balsam och hur vi tjejer, nu i mellanstadieåldern, flämtade till förfärat.
Jag trodde aldrig att jag skulle sitta här, tjugo år senare, med ett hår som numer bara tvättas med vatten, lera och balsam.

Så, hur ofta tvättar du håret?

1. Varje dag
2. 4-5 gånger/vecka
3. 2-3 gånger/vecka
4. 1 gång/vecka
5. 2-3 gånger/månad
6. 1 gång/månad
7. Väldigt sällan
8. Mer än en gång/dag

På bilden har jag, dag sju, borstat ut håret ordentligt med svinhårsborste. I höstas när jag började med no 'poo låg mitt hår, efter borstning, som slickat längs skalpen och stod sedan som en sky av krus runt överkroppen. Men nu verkar fuktbalansen återställts något, för som ni ser på bilden är håret inte alls speciellt flygigt eller flottigt. Det är ju inga drömlockar direkt, men vilken skillnad! Jag ångrar verkligen att jag inte tog ett kort på den dåvarande europe-effekten.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

0 comments: