Balsam + olja = sant?

Trots upprepade försök har jag aldrig riktigt lyckats få till det där med oljeinpackningar. Det är så helvetiskt svårt att få det ur håret, vad jag än gör, vilket jag berättat om tidigare. Men så läste jag om någon på lockig.se som blandade olja med balsam och gjorde en inpackning på så vis. Så förra helgen provade jag med lite jojobaolja som smetades in ordentligt tillsammans med balsamet. Jag drog på mig duschmössan och lät det verka hela kvällen. Sedan sköljde jag ur med kallt vatten och ploppade över natten. Resultatet kan du se på den tyvärr lite suddiga bilden. Men nöjd blev jag allt, och jag kommer definitivt fortsätta med den här tekniken! Nästa gång ska jag dock fläta håret löst och låta det ligga bak i mössan, för nu låg det ju mot skalpen vilket gjorde att jag fick flottig botten mycket snabbare i veckan. Jag fick nog inte bort allting därifrån, och vill slippa stå och skölja i evigheter. Lite "leave in" i resten av burret går ju an. Hur som helst var inte längderna kladdiga som de annars lätt blir efter olja, utan bara lätta och fina. Vilken seger! Jag behövde inte massor med styling heller, så det var skönt. Jag har dock fått ett tips om linfrögelé, vilket man kan göra själv, så det ska jag prova när jag får ork. Det finns så mycket att testa ju! Tiden bara rinner iväg.

6 comments:

 1. Hosanna said...

  Mycket bättre!  

 2. E said...

  Tack :)
  Men det är så ojämnt där bak. Kanske ska be sambon kapa lite. Vågar man?  

 3. S p u n k said...

  Nej! Gå till en frisör. Verkligen.. du som fick så fet lön kan väl kosrta på dig den bästa frisöer i stan! :) För toppning...

  Skitfint hår. Lockarna krype verkligen längre och längre upp på hjässan nu.

  Kramis  

 4. E said...

  Nej usch, frisörer litar jag inte på för fem öre. Senast jag var hos frisören kapade hon av allting, bara för att det var solblekt och lockarna utkammade, istället för att tänka på vad jag hade för typ av hår. Det var inte superslitet, hon var bara kass. Dessutom tycker jag att det är vansinnigt att betala flera hundra för att någon ska klippa någon centimeter. Jag vill även ha det klippt när det är torrt, och det räcker nog med att trimma till 2-3 lockar så det ska nog kunna ordnas.  

 5. Hanna said...

  Värst va fint det blev!! Grattis!
  Hade du i allt i tort eller fuktigt hår?  

 6. E said...

  I blött faktiskt :)