Kokos förrädiska egenskap

Jag har börjat med en ny vana nu, varje lördag lyxar jag till det lite. Dels för att man har tid, dels för att det inte gör någon om man misslyckas. Jag har ju resten av helgen på mig att fixa problemet, liksom. För ett tag sedan fick jag som bekant hem mina oljor från Crearome och i lördags bestämde jag mig för att göra en inpackning med kokosolja. Även om det är i fast form smälter det snabbt i händerna och är lätt att applicera. Efter att längderna fått sitt drog jag på mig duschmössan och gjorde en ansiktsmask av rasul och glodde på lite TV. Efter ungefär en halvtimma hoppade jag in i duschen, sköljde av ansiktet och skrubbade resten av kroppen med leran. Fortfarande fuktig smorde jag in mig själv från hals och ned med avokadoolja, med manel och jojoba i ansiktet som vanligt. Avokadooljan är grön och luktar lite suspekt, men den är krämigt härlig att smörja in sig med. Jag hade varit lite orolig, för under de här 30 minuterna hade masken självklart stelnat och jag kände mig lite som Jennifer Coolidge, allting stramade och läpparna kändes svullna på grund av det. Huden pirrade även och det hade börjat klia lite, vilket ju inte är så konstigt när lera torkar i nyllet på en. Hur som helst såg hyn jättefin ut när allt sköljts bort, jag hade till och med lite rosiga kinder!

Jag tänkte ha i hårinpackningen resten av dagen, och kanske även under natten, men ju fler timmar som gick desto mer påverkade lukten mig. Kokos har aldrig varit min favoritdoft, den är lite för tung, men eftersom oljan hade en mild lukt trodde jag inte att det skulle göra något. Jag hade dumt nog tagit av mig mössan för jag var trött på att ha den på och ville lufta skallen lite. Men det slutade helt enkelt med att jag vid femsnåret mådde så illa att jag var tvungen att tvätta ur skiten - med mängder av balsam. Jag får passa på med kokosinpackning nästa gång jag är däbbt i däsan helt enkelt.

När det gäller att få ur olja har jag verkligen inte hittat rätta tekniken. På ett av de forum jag besöker påstår en tjej att det räcker med vatten, men hon måste ha en helt annan typ av hår än jag. För jag har provat med massvis av kallt vatten (varmt ska tydligen bara få oljan att tränga in mer), massvist med varmt vatten, balsam i torrt hår och sedan tillsatt lite vatten och balsam ivått hår. Inget fungerar bra. Visst får jag ur mycket, men håret är fortfarande lite flottigt liksom. Det är först dagen efter usköljning, om jag tvättar ur håret en gång till, det blir riktigt fint och det är ju ganska tråkigt eftersom det blir ett tvådagarsprojekt. På första hårbilden, som är från söndag och alltså andra tvätten den helgen, hade jag lite aloe vera-gel och honung i balsamet. Men efter ursköljning ploppade jag bara några timmar, så inga produkter och inget äcv-vatten.

Eftersom håret blev ganska fint och jag vill undvika att göra aloegelstyling till en vana (gelen innehåller carbomer ju!) så tänkte jag prova något nytt för natten! Jag tog en medelstor sprayflaska, hällde i vatten till hälften och hade sedan i äppelcidervinäger. Vet inte exakt hur mycket, men kanske en femtedel av vattenmängden? Sedan lutade jag mig framåt, sprayade i blandningen och kramade uppåt. När håret var tillräckligt fuktigt ploppade jag och gick och lade mig. På det viset slipper jag blöta hela håret, och så är det förhoppningsvis helt torrt när man vaknar. Så sista bilden visar hur det såg ut imorse. Fisen hade redan gått till jobbet så jag hade ett fasligt sjå att få till bilden. Den är väldans mörk, och håret ser ganska glanslöst ut men det är det då inte. Jag är nöjd och kommer upprepa proceduren ikväll, då burret har hållit sig riktigt bra under dagen. En annan sak jag gillar med detta, som jag inte alltid tycker jag får med gelen, är fylligheten, mina tunna strån till trots. Jag vill inte ha glesa lockar, utan trivs bättre så här.

3 comments:

 1. Hosanna said...

  Nice!
  Håller med dig om kokos. Jag fixar inte heller doften så jag vågar inte ens prova en sådan inpackning och att få ut olja med bara vatten ur håret *bah* Det fungerar inte på mig heller.  

 2. anita said...

  Jag beundrar ditt tålamod... rosiga kinder ! jo jo "Blekfis"  

 3. E said...

  Hosanna
  Nej jag vet inte riktigt vad hon fått den idén ifrån. Hennes kanske suger åt sig så mycket att det inte blir så mycket kvar att tvätta ur!

  Mamma
  Haha, ja och tålamod är jag ju inte direkt känd för att ha! Du borde kolla in min smoothiepost, den vore ju något för dig.