Oljor och smarta affärsidéer


Igår hämtade jag ut mitt paket från Crearome och upptäckte till min stora förtjusning att de skickat med en välkomstgåva - Roliga tvålboken. Jag förstår ju varför, de hoppas att jag ska läsa den och vilja göra egen tvål och därmed handla mer från dem. Det kommer antagligen fungera, så grattis Crearome - smart affärsidé. Tänk själv att ge svärmor lite handgjorda tvålar och fuktighetskrämer i julklapp (hon har också problem med huden), då lär man allt bli lite mer poppis än vanligt.

Hur som helst gjorde jag en oljeinpackning, något jag längtat efter ett bra tag nu. Jag gjorde en bena hela vägen från panna till nacke, så att jag fick två tofsar, och borstade håret med min svinhårsborste. Ja, ja, ja. Bad me som borstade mitt lockiga hår. Sedan tog jag några droppar avocadoolja, gnuggade samman händerna och drog över längderna. Sedan upprepade jag proceduren med några droppar jojobaolja, och masserade även in lite i hårbotten. Efter det blev det plopp över natten för att undvika sunkigt örngott.
På morgonen smetade jag in balsam i torrt hår, då det tydligen tvättar ur olja bäst, och sköljde ordentligt med varmt vatten. Sedan gjorde jag en snabbinpackning av balsam och honung och drog på mig min duschmössa (hittade slutligen en på Lindex!) för att tvätta resten av mig. Innan jag tog på mig ploppen sköljde jag med kallt vatten, och sedan ÄCV-blanding och resultatet ser du på bilden. Det var ganska fint där fram, speciellt i topparna som dumt nog inte syns, men desto frissigare i bakhuvudet men det är det ju nästan alltid. Jag har någon sketen virvel där eller något som bara inte vill ge med sig. Bah! Den här gången lyckades jag bättre med blixten, så hårfärgen är nog mer lik med egen och jag kan ta åt mig äran för majoriteten av glansen. Men för att anonyma mig lite lade jag ett poster edges-filter över ansiktet, vilket gör att jag påminner lite om Vincent eller hur!

En fellow CO:are, Hosanna, har på sin blogg skrivit om sitt hudproblem och har visat bilder på hur fantastisk hon ser ut nu när hon tvättar ansiktet med rasullera och smörjer in med mandelolja. Det är ett helt otroligt resultat, se själva. Det gjorde mig självklart stensäker på att jag skulle beställa lite rasul, något jag tvekat om tidigare. Tyvärr har inte mitt paket (som även innehåller Fisens nya schampoo och en thaideosten) kommit ännu, men jag passade på att smörja in ansiktet med några droppar mandelolja (på blöt hud) och jag har varit löjligt len hela dagen. Visserligen har det inte varit något vidare problem med lenheten sedan jag slutade med vanlig lotion, men den är fortfarande lite småfinnig emellanåt och ojämn i tonen. Jag vill ju ha len, fin persikohud så att jag kan ge upp foundation all together. Innan trodde jag att det var stört omöjligt, men Hosanna har givit mig nytt hopp.

Slutligen blandade jag även till en läkande olja till Fisen, ja tror jag i alla fall. Det är alltså ingen krämig smidighetsolja att ta till lite när som på dagen, utan mer en vårdande produkt som jag hoppas ska läka hans småsår och som förslagsvis ska tas inför natten eller så. Den består till största delen av avocadoolja och kallpressad olivolja, men har även lite gurkörtsolja, ringblomsolja och patchouli i sig. Ja, den luktar lite mysko men den är förhoppningsvis nyttig för hans händer.

Nej nu ska jag läsa mer om tvål!

3 comments:

  1. Hosanna said...

    Absolut smart av dem *ler*  

  2. Hosanna said...

    Oh, du har länkat! Kul! *rodnar och ler*  

  3. E said...

    Klart jag har! Det var ju helt fantastiskt.