Dricka broccoli

Jag vet att det har blivit en hel del smoothieinlägg den senaste tiden, men det är ju så kul att mixa mat! Det slinker ned flera i veckan, och jag försöker variera innehållet men har nästan alltid i fiberrika havregryn, linfröolja och den senaste tiden äppelcidervinäger. Var försiktig med sista ingrediensen, såvida du inte tycker att det är väldigt gott med äcv, då smoothien blir väldigt frän annars. Äppelcidervinäger ska ju vara extremt nyttigt, men jag klarar då inte av att slörpa i mig det rent eller utspätt i vatten så det här viset är väldigt smidigt för mig. Hur som helst dricker jag det till frukost några gånger i veckan, vissa helger istället för middag om jag vill ha snacks och Fisenfria kvällar jag inte orkar laga mat. Alltså är mina smoothies matiga, inte lyxiga drinkar hold the booze - men alltid goda. Jag har fått in snitsen (frysta bär som smakbas)! Idag provade jag ett nytt recept, och den är en av de godaste hittills. Jag hade en ordentlig, och sen lunch, så jag tog den som kvällsmat och gjorde tillräckligt även för frukost.

Jordgubb-broccoli
7-8 blad romansallat
5 kvistar persilja
3-4 buketter broccoli
2-3 matskedar hackad tomat och gurka
1 mogen banan
3 nävar frysta jordgubbar
2 nävar fiberrika havregryn
1 skvätt äppelcidervinäger
1 skvätt linfröolja
Vatten efter behag

Knepet med banan i smoothies är verkligen att de ska vara mogna, fläckigt skal alltså, inte gult. Det blir mycket krämigare, istället för mjöligt. Den här smoothien smakade faktiskt mer som milkshake, bristen på mejeriprodukter till trots. Fräsch, god och lättdrucken och utan en endaste hint av broccoli i smaken - jag tror nog att jag ska slänga ned fler nästa gång.

4 comments:

 1. C said...

  HAr du kollat in detta märke?
  http://www.eleven.se/100-pure-b135.html
  Kram  

 2. E said...

  De såg jättefräscha ut, men jag har inte lust att punga ut sådana summor när oljor fungerar så bra. Men om jag känner mig lyxig någon gång, kanske...  

 3. c said...

  KOLLA KOLLA KOLLa:
  http://blogg.aftonbladet.se/19586

  Hittade sidan på aftonbladet.
  Det stod typ:
  "Lisa vill börja skriva krönikor
  för Aftonbladet – håller hon måttet?"  

 4. E said...

  Nej men se där! Hoppas att det går bra för henne.