Efter att ha bytt ut alla dumma produkter mot mer skonsamma sådana började Fisens händer se riktigt bra ut. Stressigt jobb och massvis med övertid till trots var de inte fulla av öppna sår och ilsket röd hud, vilket de alltid är när han är pressad. Totalkär i Avocadosmöret, Badger's Healing Balm och Santes vax som han är beställde han en dubbel omgång till för ett litet tag sedan, så där lyckades jag verkligen hitta rätt. Jag har tidigare nämnt att Badgerburken är väldigt liten, men Fisen tycker att det är bra då den är lätt att ta med sig och han alltid kan ha den i fickan. Avocadosmöret smälter på huden och lämnar den otroligt len, jag har provat den själv på fingertopparna efter att ha tvättat kläder och det är en fantastisk salva. Mina fingrar känns normalt som microfibertrasor efter att jag har tagit i blöt, sköljmedlad (hey ett nytt ord!) tvätt.

Men nu till misstaget... Schampoot jag ersatte Sunsilk med var ju ett från Sante och ingen av oss var supernöjd med det, då det dels fick hans hår att kännas strävt, dels innehöll alkohol som näst största ingrediens efter vatten. Så jag satte mig helt enkelt ned och plöjde igenom nätbutiker efter ett nytt schampoo och snart hittade jag ett från Regina Cosmetic, Rebecka Aloe Vera Schampo, på Bodystore. Det innehöll fina saker, visserligen inte supermiljövänligt men jag respekterar Fisens val - han sätter sina händer först. Så jag beställde två flaskor, samt tre olika handkrämer eftersom vi söker runt efter det ultimata. Mer om dem när Fisen använt dem ett tag och kan ge ett utlåtande!

Hur som helst upptäckte jag när vi fått paketet att jag inte alls läst schampoots innehållsförteckning, utan samma märkes balsam. På Bodystore har de samma bild för alla produkter i den serien (schampoo, balsam, gel och lotion) och jag hade råkat klicka fel! Det jag nu hade beställt innehöll natriumlauryletersulfat, men då jag läst att det är relativt milt när det verkar tillsammans med en sockertensid (vilket det gör i den här produkten) tänkte vi att han kunde prova i alla fall. Det var ett otroligt dumt beslut. Efter att ha haft fina händer ett tag såg de helt plötsligt nästan brännskadade ut, alldeles vinröda och irriterade och då han precis börjat använda Rebecka Aloe Vera Schampo och dessutom fått slut på Badger Healing Balm drog vi våra slutsatser. Snacka om att jag kände mig dum. :( Nu kan det så klart bero på något annat, men vi tror inte det.

Så det var bara att sätta sig igen och börja leta schampoo och hoppas på att hans beställning på ovan nämnda favoritprodukter skulle levereras snabbt (det gjorde de tack och lov). Till slut hittade jag Halicos Sensitive schampoo, också på Bodystore. Tyvärr är sidan lite halvdan på att skriva ut innehållsförteckningar, men det står att den i alla fall inte innehåller SLES, färg eller parfym. Visst det är en chansning, men jag håller tummarna! Vi ska snart gå till Ica och hämta ut paketet så vi får se vad för annat det egentligen är i. Wish us luck!

3 comments:

 1. Alexander said...

  Stackars fisen!
  Du bör ta kort på hans händer s man får se utveckligen!

  kram  

 2. E said...

  1. Sluta fjanta dig.
  2. Han vill inte.  

 3. E said...

  Förlåt för att jag var vrång, trodde du var någon annan :)
  Fjant away!