Linfrögelé

Då jag har haft lite problem med stylingprodukter fick jag tipset om att koka min egen gel av linfrön och i söndags gjorde jag slag i saken.

Du behöver:
1 msk hela linfrön
2 dl vatten
Ev. lite honung
Ev. några droppar av en eterisk olja du gillar
Ev. lite aloe vera att blanda i
Något att sila med
Ett tomt, rent kärl

Jag kokade upp blandingen (alltid bara vatten + linfrön) och lät det sedan sjuda i ungefär 10 minuter. Vattnet hade fått en slemmig konsistens och det luktade lite roligt. Jag försökte att sila det genom strumpbyxor, då jag läst det online men det gick asdåligt så om jag gör detta igenom får jag ta och köpa en stor, öppen tesil. När jag fått det i burken hade jag i lite honung och lät det svalna. Efter det sköljde jag håret och det var dags att få i slimet. Det var svårt, riktigt jädrans kalassvårt, och hälften hamnade i badkaret. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra för att få i det bättre faktiskt. Sedan ploppade jag över natten och nästa morgon var håret i kanske 10 klumpade lockar och fortfarande inte torrt. Jag släppte ut det så det hann torka innan jag skulle tilll jobbet, och då delade det upp sig i fler lockar automatiskt.

Men blev det fint? Nope. Visst, det syntes inte att jag hade något i och håret var mjukt men det var även frissigt. Jag är inte alls nöjd med gelen, men det har nog mycket med appliceringen att göra. JAg fick inte i det jämnt i håret, så då är det ju inte så konstigt att resultatet blev mindre lyckat. Jag har tyvärr ingen bild, för jag hann inte på morgonen och det regnade hela dagen så när jag kom hem var det mest fårull och missvisande. Så just nu sätter jag allt mitt hopp till Anita Grant - bara en vecka kvar!

3 comments:

 1. Annika said...

  Tips:
  - Koka det en lite kortare tid
  - Sila i en vanlig sil (fast det har du ju redan listat ut..)
  - Häll det i en gammal balsamflaska (plast, klämbar) istället för i en burk.

  Det är lättare att fördela gelen i håret om den är lite tunnare, det är därför man kan koka den lite kortare tid. Applicera sen ganska rikligt.
  Åh, och prova den naturell innan du har i honung. Somliga säger att honung kan bidra till ökat friss fuktiga dagar, och bara lite för mycket honung gör ju håret konstigt kladdigt.

  Hoppas det hjälper!  

 2. E said...

  Koka kortare tid är nog ett riktigt bra tips, jag följde ett nätrecept. Eller kanske bara ha mer vatten?
  Nu var det så kletigt att jag utan problem kunde få det ur burken. Det var ett enda stort slime, nästan, och hade INTE fungerat med balsamflaska :)
  Vi får se när jag orkar nästa gång.
  Tack för tipsen!  

 3. C said...

  Inspiration:

  http://www.stoppaharavfall.se/huskurer-mot-haravfall/

  http://www.stoppaharavfall.se/skot-om-ditt-har/

  Jag vet att du personligen inte lider av håravfall men andra gör det. Plus att de tipsen med hemmagjorda recept kanske är värda att prova ändå!