Recension: Rhassoul Deep Condish

Så där ja! Nu har jag testat min första Anita Grant-produkt på riktigt. Jag började alltså med Rhassoul Deep Condish, vilken är en rasul- och kakaosmörinpackning i form av en chokladpralin. Den luktade dock inte så mycket choklad, utan mer lera och kändes sträv att kleta in i håret. Men det är ju inte så konstigt.

Hur som helst lade jag kuben i en glasskål, kokade upp vatten och hällde i 30-40 ml och mosade ihop allting med en gaffel. Smeten svalnar snabbt så jag kunde ha i den i håret direkt. Jag hade precis tvättat burret, då det står "for freshly washed hair" på instruktionslappen, så det var fortfarande blött när jag hade i inpackningen. Det är nog absolut en fördel då jag tror att det blir svårapplicerat annars. Det var inte så lätt som det var nu ens. Jag såg sannerligen ut som att någon doppat mitt huvud i våt sand, men efter att man har haft banan i håret skräms man inte så lätt. Jag tog istället på mig min duschmössa och så tittade jag och Fisen på ett avsnitt av Six Feet Under. Man ska nämligen ha i inpackningen i antingen 20 eller 45 minuter, beroende på hur djupverkande effekt man vill ha.

Ursköljningen, med varmt vatten, gick så bra så. Håret kändes verkligen fuktat, nästan lite oljigt, och var mjukt och följsamt. Inte alls som efter min tråkiga kokosmjölksinpackning. Så jag lät det torka, ingen plopp eller styling, och när det började närma sig torrt såg det riktigt fint ut. Så jag kramade i en gnutta Whipped Butter bara för att se, och burret blev genast frissigare. Vilken besvikelse! Men någon timma senare hade produkten druckits upp av håret och det blev istället glansigt och fint. Lite väl oljigt närmast hårbotten, dock, så condish + butter kanske är aningens för tungt. Som jag nämnt tidigare är jag inte helt förtjust i Monoi de Tahiti-doften, men den är mycket trevligare väl i håret. Jag vill se hur håret uppför sig efter ännu en ordentlig ursköljning innan jag ger betyg. Just nu är det som sagt lite väl oljigt.

Innehåll: Rhassoul Clay Powder, Organic Unrefined Cocoa Butter, Extra Virgin Olive Oil, 100 % Organic Green & Black Pure Cocoa Powder, Organic Unrefined Murumuru Butter, Methyl Sulfonyl Methane, Organic Chilean Honey & 1000iu of Natural Soya Derived Vitamin E.

Fördelar
+ Lätt att skölja ur.
+ Droppar inte.
+ Lämnar håret mjukt och vackert.
+ Inte alls svårt att reda till, även om en del kanske avskräcks av att man måste blanda ut det med vatten. Men det gick så fort så.
+ Om du har lust att betala lite mer kan du få extra doft (+12 kr) och/eller mer oljor (+12 kr) i produkten.
+ Mycket bra pris! Tre kuber för ~87 kr (utan extra doft/oljor) och det räcker med en kub om man inte har allt för tjockt och långt hår.

Nackdelar
- Trots att man bara ska behöva varmt vatten för att tvätta ur det, känns det som att man kanske skulle ha använt lite balsam närmast skalpen.
- Har lite tråkig doft i sig själv, även om man givetvis kan beställa en med lite extra doft.
-
Finns inte att köpa i Sverige.

BetygUPPDATERING - dag 2
Den är lite för oljig för min smak, jag var tvungen att balsamera ur resten idag faktiskt. Jag känner att jag måste förtydliga lite. När jag säger att den är lätt att skölja ur menar jag att den inte klibbar ihop håret, eller lämnar smuliga eller hårda rester (det är ju ändå lera) och att håret känns mjukt under tiden. Själva oljan måste däremot tvättas ur, i alla fall på mig. En rolig detalj är att håret känns mycket oljigare när det är vått, och har ingen flottig stripighet alls när det är torrt (dag 2, that is). Så det blir en stark fyra. På andra bilden ser man hur det ser ut idag, dagen efter. Jag tvättade håret med balsam, speciellt skalpen, och sköljde ur med varmt vatten. Sedan ploppade jag i kanske 20 minuter och gick sedan till centrum för att handla. Håret blev fint, lite ojämnt lockigt av någon underlig anledning, men mjukt och lent.

7 comments:

 1. Annika said...

  Konstigt... fast alltså, det är ju jättekul att du fick bra resultat! Men den där inpackningen gjorde verkligen mitt hår toksträvt och torrt och helkonstigt, det repade sig inte på flera dagar. Tänk vad olika det kan vara!

  För övrigt tycker jag Monoi-doften är helt underbar. Tänk så olika det kan vara! :)  

 2. E said...

  Oj! Ja så är det verkligen inte för mig, mitt känns jättesmidigt. Jag undrar vad ditt hår reagerade på, kan det vara leran?  

 3. Anonymous said...

  Men lockarna på dag 2-bilden är ju helt ljuvliga!

  Jag är lite fascinerad av ditt hår, tycker att det påminner om mitt, även om ditt är mycket längre. Plus att mitt hår inte riktigt vill sig för tillfället, det gillar nog inte att vara utan vårdande balsam. Jag var tvungen att sluta med mitt vårdande (och dessutom ekologiska) balsam när jag slutade använda shampo eftersom håret inte vill vara i närheten av jojobaoljan i balsamet. Det blir bara stripigt och fett, och det tar flera balsamtvättar att få bort stripigheten. :( I alla fall känns det som om mitt hår skulle kunna vara som ditt om det var längre och på bättre humör.  

 4. E said...

  Vad använder du nu då? Jag har faktiskt köpt hem lite urtekrambalsam då jag fick reda på att deras försåpade kokosoljevaddetnuvar inte var SLS. Hittills har det varit jättebra och skönare att ha i längderna än Änglamark. Du kanske borde prova Änglamark, däremot, det är ju speciellt tungt eller oljigt.

  haha, kallas du Ika? Det gjorde jag med när jag var yngre :)  

 5. Shakirah said...
  This comment has been removed by the author.
 6. Hanan said...

  Ghassoul är fantastisk bra för håret. Jag använder dock 100 % naturlig ghassoul lera. Den rengör otroligt effektivt. I Sverige finns den att få tag på i http://bodybazar.com  

 7. Shakirah said...

  Jag tror att leran GHASSOUL (Rhassoul), som kommer från Marocko är ett bra
  motmedel mot många problem i hud och hår. Jag upptäckte denna produkt, under ett
  besök i ett hammam för kvinnor i den marockanska staden Fez. Och eftersom jag
  var förförd av denna lera. Jag använder man för närvarande GHASSOUL mask för
  ansiktet eller grötomslag för hela min kropp kroppen, det mjukare hud, minskar
  talg sekretion, regenererar huden genom att avlägsna döda celler och balans
  genom att skärpa sina porer. Rådas för känslig hud och allergier, de GHASSOUL (Rhassoul)
  helt rengör huden och tar bort alla föroreningar, särskilt olycksdrabbade
  vägavsnitt. Det är en uppgift som kommer att kosta pengar, som kommer att vara
  av stort värde. Jag GHASSOUL kommer direkt från Marocko. Jag regelbundet för
  on-line från Marocko via denna webbplats.

  http://hammamritual.com

  Argan, Argan oil,
  Shakira