Recension: Santé hårskum

Innan jag började med CO hade jag oftast mousse i håret när jag ville ha det utsläppt, och kände mig ganska nöjd med det. Visst, det var aldrig perfekt men det var aldrig förjävligt heller. Så därför låg det ganska nära till hands att prova Santés hårskum, som ska vara ett miljövänligare alternativ till traditionellt skum, flaskan är bland annat utan drivgas. Jag har använt skummet två gånger, och ingen av gångerna blev jag snygg i håret. Första gången hade jag WO:at, haft i skum och sovit med plopp och det blev skatboresultat. Andra gången - idag - hade jag CO:at, haft i skum och låtit självtorka. Håret blev mjukt, men såg taskigt ut med frissiga, trötta lockar. Så jag satte upp det, och mot slutet av dagen hade det tappat den lilla lyster det hade kvar och lockarna fanns knappt längre (se bild). Med andra ord tycker jag att Santés hårskum suger rejält och är inget jag vill rekommendera det minsta. Det är mycket pengar för en produkt som inte passar på lockiga hår. Kanske blir det bättre på rakt? Frågan är om jag måste schamponera ur det här nu. Suck.

Innehåll: Aqua, Beer, Alcohol, Glucose, Glycerin, Coco Glucoside, Panthenol, PCA Ethyl Cocoyl Arginate, Hydrolyzed Silk, Hydrolyzed Wheat Protein, Glucose Glutamate, Parfum (Essential Oils), Linalool, Geraniol, Citral, Citric Acid.

Fördelar
+ Flaskan är utan drivgas.
+ Har tillräckligt anonym doft för att inte krocka med din parfym, eller sticka i känsliga näsor.

Nackdelar
- Skummet påminner mer om badskum än tjock, fluffig grädde och är ganska svårapplicerat.
- Ger ingen stadga överhuvudtaget.
- Motverkar inte friss eller krus.
- Dyr (105:- för 150 ml).

Betyg

Nuff said.

2 comments:

  1. Danielle said...

    Det kan inte ha varit proteinet? Hur som helst så skulle inte jag heller använda den om jag var du och det blir som du beskriver.  

  2. E said...

    KAn det mycket väl ha varit. Jag har inte använt tillräckligt med proteinprodukter för att veta om jag är känslig mot det.