Vad är en plopp?

Sitter här och pular med layouten, men jag tror nog att jag funnit mitt betyg nu. Jag gillar den pinuppiga stilen. Hur som helst har jag ju glömt att berätta om hur min lillebror, 19 år gammal, reagerade på ploppen.

Jag och lillebror sov hos syster och hennes sambo natten till julafton och eftersom jag är stor och mogen vaknade jag långt före alla andra. Så jag duschade och ploppade och gjorde mig i ordning. Efter föning med hjälp av syrrans hårtork och ett par strumpbyxor (hon hade ingen tratt, så vi improviserade) frågade jag om det var okay om jag hängde upp ploppen på hennes sovrumsdörr så att den hann torka lite innan vi skulle åka till Stugan.

Lillebror: "Vad är det där?"
Jag: "Min plopp."
Lillebror: "Vad då 'plopp'?"
Jag: "Jo, det är min snuttefilt men jag har dreglat så mycket (här sträcker jag fram min pastellfärgade, riktigt pluttiga plopp med turkosa träd och rosa moln och Fan och hans moster) att jag måste torka den lite."
Lillebror, med halväcklad min och småchockad nypande försiktigt i det blöta tyget: "Naaaaeeee...?"

Nitton år som sagt. Jag vet inte om det säger mer om honom än om mig.
Vet du inte vad plopp är? Läs mer här.

Bilder på mitt julhår, det var ju efter kokosmjölksinpackningen, kommer senare när syrran kommit hem från släkten på Gotland och kan föra över bilderna. Jag hade även köpt lite dum gel, cabomer till trots, för att se om jag kunde bli fin för en gångs skull så det ska bli kul att få se korten även för mig.

0 comments: