Idag tvättade jag håret med äggblandning (två ägg, honung, olja - blev rent och lent), hade i aloe vera-gel och ploppade i hopp om fint hår. Yeah right! Det är tredje gången jag använder mig av gelen och alla tre gångerna har håret sett trött och tunt ut. Se själva och jämför med den gamla bilden på mitt hår. Vilket är finast? Nu kan det ju bero på något annat men jag väljer att tro på att det är gelens fel och tänker härmed utesluta den, hehe. Blir det ingen skillnad kan man ju fundera över någon annan orsak. Hur som helst blev håret så himla tråkigt att jag bestämde mig för att göra en inpackning, så jag mosade en banan, blandade med oliv- och rapsolja och gojsade in i håret. Sedan satte jag på mig en plastpåse, vilket fick min idag lite muttrige sambo på glatt humör. Han skrattade så mycket att han nästan gjorde i brallan!

Medan jag sitter här och doftar banankaka tänkte jag ta upp det där med plopping, eller plunking som det också kallas. Vi är nog många som haft varianter av metoden, men mina personliga (jag använde mig av en snodd istället för tyg och det blir bra mycket trassligare!) är ju en fis i jämförelse. Nu när vintern kommer tänkte jag att det kanske är smartast att tvätta håret på kvällen, ploppa och sedan sova med det så vaknar man snygg med torrt hår och slipper frysa. Man kan säkert morgonduscha med ploppen på med! Duscha kroppen alltså, inte skallen.
"Jaha," tänker nog du nu, "och vad fan är plopping?".
Jo, förstår du, detta är plunking/plopping:


Det går lite fort när hon visar hur man knyter ihop den, men det är inte så svårt när man väl provar. Jag har ingen microfiberhandduk och tänker inte handla en heller förrän jag äger egen tvättmaskin, så jag klippte helt enkelt upp ett gammalt örngott och det blev kalasbra! Jag kommer nog inte sova med en förrän natten till måndag så jag får höra av mig då helt enkelt.

Mer från Jessicurl
Mer om plopping

0 comments: