Nu har jag inte använt schampoo på nästan en hel månad, utan bara kört med bikarbonat och äppelcidervinäger. Även det givit positiva effekter, vilka jag skrivit om några inlägg tidigare, så är jag inte helt nöjd. Håret må ha en annan lyster, men det är fortfarande för krusigt! Så igår tappade jag tålamodet lite och bestämde mig för att prova äggtvätt istället. När jag var liten var jag en bångstyrig skitunge, och mitt hår följde mitt exempel. Men det var faktiskt rakt då (men stod ibland rätt ut), jag fick inte mina lockar förrän jag var runt nio år och frissan farmor klippte upp det för att få fram de lockar hon visste fanns därinne. Hur som helst fick min mamma tipset av min faster, som också var frissa, att tvätta med ägg. Jag minns det som mycket traumatiskt, livrädd för att få saker i ögonen som jag var. Så ägg i burret var inte en nyhet för mig, jag lärde mig ju tidigt att det skulle vara bra. Så igår, som sagt, gick jag ut i köket och började mixtra.

1. Tog en gammal, noggrant ursköljd, schampooflaska.
2. Sprang ut i köket och började rota.
3. Knäckte tre ägg i en bunke, ringlade över lite akaciahonung (billig, flytande honung från ICA), körde i en liten, liten skvätt olivolja, en lika liten skvätt äppelcidervinäger och en halv tesked bikarbonat, ungefär, för jag hade inte tvättat håret på ett tag.
4. Vispade ihop sörjan, hällde över i flaskan och vips så hade jag gjort ett eget schampoo. Go me!
5. Jag satte mig på knä, med huvudet över badkarskanten och började massera in blandningen ordentligt i hårbotten, utan att skölja håret innan. Det ska vara torrt hår.
6. Sedan så kramade jag in resten i längderna. Jag har läst att man bara ska göra i hårbotten, men jag är en rebell!
7. Jag trädde på en plastpåse på huvudet, eftersom jag inte ville ha sockerkakssmet i hela lyan (japp, det var det det luktade) och satte mig och kollade på ett The Office-avsnitt. Kelly is da bomb. Så jag lät alltså blandningen sitta i under en halvtimma give or take.
8. Sköljdags! Jag började med ganska kallt vatten och sköljde ordentligt. I hårfästet hade det nästan torkat helt och jag blev rädd i en halv sekund, men det löste sig. Sedan ökade jag värmen till fisljummet för jag började bli kall om tassarna. Om man tar varmt vatten får man tydligen äggröra i huvudet, och det vill man ju inte!
9. Jag plockade bort två äggslemrester (vitan, undrar om man kanske ska utesluta den nästa gång... Nej de var inte äggröriga utan slemmiga som när ägget är rått) ur håret, duschade, och gjorde en äppelvidervinägersköljning som vanligt. Klar!

Resultatet då? Ja jag önskar att jag haft en vettig digitalkamera som inte slukar sjuttio batterier i minuten för då hade jag kunnat visa. Får handla batterier idag! Hur som helst så blev det jättefint, jättelent och inte alls frissigt! Jag var dessutom ganska flottig i hårbotten innan, och nu var det så rent och luftigt så! Det såg ut som när jag haft mousse i burret en riktigt bra hårdag precis efter toppning. O-fucking-troligt! Det finns inte vanligtvis. Så jag tänker sluta med enbart bikarbonat, som nog lämpar sig bättre för raka hår som inte behöver lika mycket fukt, och fortsätta med detta istället.

Just nu sitter jag och väntar på att det ska torka. Jag ska leka med min goda vän och inspirationskälla M och givetvis berätta om min nya fantastiska livsstil, hon kommer nog att bli stolt över mig. :) Sedan får jag väl ta och handla batterier, för före- och efterbilder är ju superviktigt när det gäller en sådan här blogg. Annars kanske ni bara tror att jag snackar blaj.

Här har jag letat upp en gammal bild (ungefär 2 år) på mig. Jag har tvättat håret med schampoo och balsam, antagligen Dove, och haft i mousse från L'Oréal. Bilden stämmer ganska bra med hur mitt hår var nu innan jag slutade med vanliga produkter, en dag jag skulle kalla good hair day med hjälp av just mousse. Det är dit, och lite (mycket) till, jag vill komma på naturlig väg. Jag ska inte behöva dränka håret i mousse för att få det att se okay ut. Jag vill dessutom ha det lockigt hela vägen, inte bara i längderna, och få det mindre "ulligt". Nu syns det inte, men i bakhuvudet är det alltid lite mer som svinto än änglalockar hur mycket produkter jag än hade i. Någon som känner igen sig?

0 comments: