Jag har använt schampoo igen, för 3-4 dagar sedan, men inte av den anledningen du antagligen tror. En del som provar balsammetoden får dras med äckligt fettigt och/eller illaluktande hår, och om man ska tro lockig.se (och det ska man nog) är det för att man inte fått ur allt gammalt skit. Själv har jag inte riktigt haft den oturen, men skalpen hade faktiskt börjat att bli lite oljig fortare än vanligt och håret var jämt så trassligt. Oavsett om jag sov med utsläppt, eller fingerkammade och flätade, eller balsamerade, glestandad kamkammade och ploppade så hade jag alltid en fett jädrans tova i nacken. En tova av den kalibern brukade jag aldrig ha tidigare.

Jag har läst att många tvättar sitt hår två gånger med sulfatschampoo, skalp och längder, innan de påbörjar balsammetoden och jag hade inte alls varit lika grundlig. Så jag tog mitt gamla Herbal Essences och gjorde om proceduren. Håret såg rätt okay ut men kändes väldigt ömtåligt, skalpen likaså, och jag gillade inte alls den platta känslan man får av schampoo. Varje natt innan läggdags kramade jag dessutom i 2-3 droppar jojobaolja i topparna, jag kan verkligen inte ha i mer än så för då blir det bara kladd, efter flätning och de senaste dagarna har det varit ett helt okay tofsburr. Det är inte alls lika tovigt, det glänser mer, håller ihop bättre och känns starkare. Jag har inte blött håret ännu, sedan senaste schamponeringen, men det ska nog inte vara någon fara.

En annan rolig sak det här med CO för med sig är att jag nuförtiden spanar in andras hår all day long. Jag ser när någon på jobbet har nytvättat hår, då burret ser poröst och torrt ut, för att sedan dag två och tre lägga sig och bli mycket snyggare. När jag ser någon med risiga lockar ser jag bara potential men vågar inte gå fram och tipsa om metoden för det är nog att be om en käftsmäll. "Hej, ditt hår är fult. Funderat på att skippa schampoo?" *KABLAM*! Jag jobbar även på att få sambon, som har fantastiskt mörkbrunt, blankt, lockigt hår, att skippa vaxet och börja med CO. Min arbetskamrat som jag fått att börja med bikarbonattvätt ser nästan ut att ha produkter i håret dagarna efter tvätt, trots att han flyr vax och gel som pesten. Jag är övertygad om att det kommer gälla min sambo med så länge han håller det kort. Min arbetskamrat är verkligen en posterkille för metoden, då hans hår är hundra gånger snyggare idag.

Tyvärr har jag inga nya bilder, utan måste verkligen köpa en ny digitalkamera då den nuvarande slukar alltför mycket batteri för att jag med gott samvete ska kunna använda den. Istället är bilden från några veckor sedan för att visa hur snygga toppar man får av balsam+olja. Det är underligt hur topparna nästan alltid är kalas, medan håret närmare skalpen är Friss McSvinto.

0 comments: