Olja vs Hudkräm

I min förra post hyllade jag A-Cremen och nu tänkte jag hylla den lite till. I september förra året slutade jag med vanlig hudkräm och började istället smörja med olja. Jag bytte även mitt vanliga smink mot mineraldito och ett tid senare upptäckte jag att jag hade börjat få små men många rynkor på kinderna. Jag visste inte om det var på grund av oljan eller sminket, men jag misstänkte att det var det senare då jag hört att mineralsmink kan vara lite uttorkande. Så jag slutade med min foundation och smorde istället in duktigt med olika oljor, ja en tid efter det satte jag även igång med OCM. Jag såg en liten skillnad, men snart var det likadant igen. Huden var len men rynkig och så kom decembers stressfinnar. Så jag började sminka mig lite igen, eftersom jag precis som alla andra är lite fåfäng och i alla fall vill slippa att se ut som en fjortonåring. Någon gång kring denna tidpunkt började jag att smörja in ansiktet med A-Creme varje morgon istället för med mandel- eller jojobaolja och jag såg en förbättring direkt. Huden är ännu inte helt slät när jag ler, men det är en sådan markant skillnad att jag är hur nöjd som helst. Alltså har jag kommit fram till att det absolut inte var mineralsminkets fel, utan att min hy helt enkelt behöver något mer än bara olja (detsamma verkar gälla håret).

Nu ska jag inte avskräcka hela världen från att använda olja som lotion. Jag vet om många som använder det med gott resultat, och jag kommer absolut inte sluta med OCM. Det är den överlägset bästa rengöringen jag någonsin provat och huden känns aldrig så där jobbigt stram som efter mer traditionell tvätt. Min kropp kommer även den att smörjas in med olja de få gånger det behövs (jag är helt värdelös - och har alltid varit - på att smörja in kroppen) och min avokado- och olivoljeblandning jag har på jobbet har verkligen hjälpt mina tidigare nariga händer. Men ansiktet, det ska allt få A-Creme!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

10 comments:

 1. C said...

  Hmmm... kanske borde köpa den då!
  Hur är den i konsistensen?

  Fick du mitt sms?

  Kolla in denna sida, asmycket fint!
  http://www.marrakechdesign.se/index2.htm  

 2. E said...

  Den är krämig, sjunker fort in. Som en riktigt bra lotion.

  Nej? JAg försöker gå online ikväller. Be there or be square!

  Får kolla den sidan när jag kommer he,.  

 3. Anonymous said...

  Jag har använt A-cremen ett tag och jag tycker liksom du att den är bra, men inte sååå bra eftersom jag bärjat få finnar av den..  

 4. E said...

  Ajaj! Ja då kanske du borde hitta en annan kräm helt enkelt. Det kanske är jordnötsoljan i den som spökar? Får du finnar var du än använder den, eller är det bara ansiktet?  

 5. Tankar (Anonym) said...

  Det är bara i ansiktet jag får finnar och stora porer av den, där emot har jag också börjat få små torrhetsrynkor på små områden av kinderna och det har den varit suverän mot...
  På kroppen (har inte prövat på halsen t.e.x för där får jag finnar vad jag än använder för produkt och måste vara utan helt)så funkar den skitbradär emot.
  Älskar att den går in så snabbt och lätt i huden.  

 6. e said...

  Du kan inte använda den bara på de torra områdena i ansiktet, då och undvika problempartier? Eller får du finnar vid rynkorna med? Jag använder mest krämen på kinderna och pannan, ställen där jag inte har så mycket porer.

  Jaa och så är det så skönt att den inte sköljs av så fort man tvättar händerna!  

 7. Lena said...

  Jo, jag ska nog göra det i fortsättningen och se hur det går..räcker nog med partier på kinderna heolt enkelt.
  Har faktiskt inte tänkt på det där med att den inte tvättas bort så fort man tvättar händerna, men det låter ju väldigt bra =)  

 8. Lena said...

  Jo, jag ska nog göra det i fortsättningen och se hur det går..räcker nog med partier på kinderna heolt enkelt.
  Har faktiskt inte tänkt på det där med att den inte tvättas bort så fort man tvättar händerna, men det låter ju väldigt bra =)  

 9. Anonymous said...
 10. Anonymous said...

  The information were very helpful for me, I've bookmarked this post, Please share more information about this
  Thanks